У прве две суботње утакмице бодови су остали домаћинима. Далеко лакше то је било у случају Младости Св. која је са 7:0 доминирала против Јединства. Већ у 16. минуту било је 2:0, да би им директан црвени картон гостујућег голмана три минута касније само отворио пут ка убедљивом тријумфу. Слоги је требало нешто више од сат времена како би начела гол Цуљковића, што им је заправо пошло за руком док су имали играча мање у пољу. Победу су осиграли из касније досуђеног једанаестерца.

Чак четири утакмице у недељу завршиле су се резултатом 2:1, од којих три у Поцерини и то још у два наврата са преокретом. Младост Сл. и Метлић су први задали ударац у својим мечевима, да би на крају остали без бодова и то у готово истим минутима. Галеб је у Метлићу повео у 84. минути, док је само минут касније и Заблаће комплетирало резултатски преокрет на свом терену. Последњи такав исход виђен је у сусрету две коцељевачке екипе, Борац БТГ и Рудар ДЦР. Меч је одигран пред великим бројем гледалаца, уз истицање играча са презименом Томић. Небојша на страни домаћина изједначио је резултат у 20. минуту, док је Иван био задужен за голове у редовима гостујућих фудбалера – у 12. и 62. минути. Бојић је везао и трећи тријумф, остваривши убедљиу победу против другопласираног Јелена. Тим из Јеленче је само на кратко успео да се врати у утакмицу после успешно реализованог казненог ударца Јовице Ђокића, али је домаћин узвратио у финишу из свог пенала и другог гола Ладомира Жунића, а затим и поготка у режији резервисте Предрага Рајичића који је ушао непосредно пре тога. По завршетку ове рунде остаје утисак да ћемо узбудљивију завршницу гледати у групи Мачва, мада ће Рудар чија предност сада износи шест бодова (36), уз тренутно бољи међусобни однос, у наредна три кола снаге одмеравати са екипама које заузимају најближа могућа места иза њега – Заблаће (Д), Младост Св. (Г) и Јелен (Д). Младост Св. и Јелен поново имају идентичан број бодова (30), док је Заблаће (27), такође поново, на само три бода иза овог двојца. Галеб (22) и Бојић (19) остају на својим позицијама и са разликом од три бода, с тим да ће Галеб имати много тежи распоред до краја првенства.

Најдинамичнија утакмица недељног програма и са највећим тензијама виђена је у Слепчевићу где су играли Омладинац и Торпедо. Мноштво картона је подељено на мечу, од којих и три црвена, који се завршио у корист гостију (1:2). Сва три гола постигнута су за осам минута – од 57. до 65., уз напомену да су Табановчани најпре повели са 2:0. Шест голова на утакмици Савациум – Рома чини је једном од најефикаснијих у овом колу. Домаћи су решили меч у своју корист резултатом 4:2, иако су гости веома рано повели, у 2. минуту преко Станка Станковића. Кључну предност свом тиму донео је двоструки стрелац Немања Арсић које је уписао при резултату 1:1. Напредак и Партизан су одиграли нерешено (1:1), па су тако и једни и други освојили свој први пролећни бод. Екипама је припало по полувреме, а треба напоменути и то да је комшијски дерби испратио велики број људи. Услед паузе Санрајса, Слога се сада поравнала са лидером (34), Торпедо је на трећем месту и на истој удаљености са 30 бодова. Других померања није било, осим што се разлика између неколицине екипа у доњем делу табеле смањила.

У оквиру ове вести можете видети резултате и табеле након 14. кола градских фудбалских лига Шабац – Мачва и Поцерина.

Најаву кола могли сте да прочитате ОВДЕ.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА



Verified by MonsterInsights