Тринаестом колу градских шабачких лига, а четвртом по реду током пролећа, дошао је крај. Голова је било прегршт, баш као и занимљивих и неизвесних исхода, уз два значјна преокрета. Својом ефикасношћу истакли су се у групи Мачва, где су на четири утакмице постигнута 31 гола. За мало да се за половину “побрине” Торпедо који је заиста “торпедовао” Савациум – 14:0. Са овим учинком дошли су до цифре од 36 голова у последња четири меча. Најбољи стрелци екипе из Табановића, а сада уједно и лиге, Синиша Николић (19) и Немања Рајић (18), као да су се такмичили између себе постигавши заједно девет голова. Суботњи сусрет на Летњиковцу умало да добије неочекиван епилог. Читав сат мреже су мировале, да би онда Станко Станковић донео вођство Роми. Велико изненађење спречио је резервиста гостију Владимир Глигорић, који са два поготка, у 76. и 89. минуту, ипак доноси сва три бода Слоги. И лидер је морао да заради своју победу у Дреновцу. Кренули су добро, са релативно брзим вођством у 15. минуту. Толико времена требало је Партизану да изједначи захваљујући успешно изведеном једанаестерцу. Одмор је много значио фудбалерима Санрајса обзиром да су по изласку из свлачионице поново повели, а затим у 53. минуту увећали ту разлику. Стрелац оба та гола био је Матеја Пајтић. До краја утакмице обе екипе су постигле по још један гол, с тим да су Шапчани најпре водили и са 4:1. Цуљковић наставља са успехом да се носи са Напретком, овога пута беше то и убедљиво (6:2). Иако су предношћу од 2:0 у 8. минуту гостима веома брзо ставили до знања какав ће ритам утакмица имати, Шеваричани су се регруписали и недуго затим су преполовили дефицит. Готово 50 минута након тога резултат се није мењао, да би онда Цуљковић направио канонаду за само 15 минута када су госте четири пута терали да изведу лопту са центра. Мало је фалило да се стање на табели значајније промени, али како је водећи тројац забележио нове успехе, онда само можемо да констатујемо “иста мета, исто одстојање”. Цуљковић се довео у позицију да би могао да оствари бољи пласман, но од тога ће зависити исходи у преосталим утакмицама, нарочите оне које буду уследиле после следеће када ће играти на тешком гостовању у Богосавцу.

Поред преокрета на Летњиковцу, он је још виђен, ни мање ни више, него у дербију кола одиграном у Јеленчи. Готово од самог почетка ишло је у добром правцу за фубалере Свилеуве, а још боље од 38. минута када су водили са 2:0. Јелен успева да узврати до краја полувремена, затим и по наставку игре. Ни још једно вођство Свилеувчани нису сачували, из 58. минута, јер на сцену ступа Драган Николић чији хет-трик (66′, 75′ и 89′) доноси преокрет и победу Јелену од 5:3. Првом на табелу требало је мало времена да пробије бедем Метлића, али када им је то пошло за руком, за 16 минута су постигли четири гола и тако решили питање победника. И на овом мечу бележимо хет-трик у режији десетке Рудара, Ивана Томића. Услед добрих партија које Бојић пружа, не би могли рећи да је изненађење што су славили у Церовцу, али свакако јесте због више него убедљивог славља (5:1). Свој дан имао је Ладомир Жунић који је имао четири “рецке”, почев од друге па оне последње у низу. Победе везује и Борац БТГ, који је био бољи у дуелу са Младост Сл. (0:3). Кључни моменти одиграли су се у других 45 минута када гости постижу сва три гола, преко три различита играча, од 56. до 77. минута. Коначан резултат пете утакмице ове групе, Јединство – Заблаће, биће познат након одлуке надлежног комесара јер је прекинута у 87. минуту при резултату 3:2 за домаћина.

У оквиру ове вести можете видети резултате 13. кола градских фудбалских лига Шабац – Мачва и Поцерина. Најаву кола могли сте да прочитате ОВДЕ.

НАПОМЕНА: Утакмица Јединство – Заблаће прекинута је у 87. минуту при резултату 3:2 за домаће. Прекид је уследио након туче између присталица оба клуба. Резултат утакмице биће регистрован по доношењу одлуке Такмичарско-дисциплинског комесара, Горана Јевтића.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА



Verified by MonsterInsights