Изузетно занимљиво 12. коло је сада већ архивирано, и то пре свега због резултата у групи Поцерина где су гости освојили само један бод. Како су водеће три екипе биле у улози госта, онда је јасно зашто је оно било толико занимљиво. Тај бод припао је лидеру, Рудару ДЦР, који је у два наврата водио против Церовчана, али су домаћини били решени у намери да остану непоражени. Гости су чак постигли други гол са играчем мање на терену, но на крају ипак 2:2. Тако је Галеб коначно прекинуо низ од 29 утакмица у којима нису одиграли нерешено. Меч између Заблаћа и Јелена завршен је 2:1, резултат који је заправо постављен већ у 13. минуту и он се више није ни мењао. Тако се Заблаће поново нашло на три бода иза Јелена и Младости Св. Екипа из Свилеуве вратила се празних руку из Бојића, које су предводили двоструки стрелци Небојша Пуповац и Ладомир Жунић. Домаћин је коначно награђен за своје добре пролећне партије, у утакмици у којој је у једном тренутку имао предност од три гола – 4:1. Гости су покушали да извуку позитиван исход, али времена није било довољно обзиром да су трећи погодак постили у трећем минуту надокнаде. Борац се домогао двоцифреног бодовног салда након успешне и убедљиве партије против Јединства (4:0). Све много лакше функционише у редовима фудбалера Борца када голове постиже Небојша Томић, који је до сада постигао половину голова за свој тим. И Метлић је изашао из “црвеног”, односно негативне зоне бодова. Иако некомплетног састава, надиграли су Младост Сл. са 4:1. До 33. минута већ је било 3:0 и од тада је гостима посао био готово немогућ. У 52. успели су само да смање преко Ђорђа Ђурића, али је својим другим голом у 83. минуту Драгутин Миљковић решио питање победника. На табели није било промена у промени позиција, а бод који је Рудар освојио можда буде и круцијалан у шампионској трци јер сада има три бода више од својих пратилаца.

У групи Мачва, фаворити су заправо освојили нова три бода. Санрајс је то учинио много лакше у односу на Слогу. Савладали су Цуљковић који није успео ни да постигне почасни погодак (5:0). Круцијалан период одиграо се од 22. до 34. минута када су домаћи постигли већину голова (3:0). Почетком другог дела, четврти је уједно означио хет-трик Ненада Вуковића, док је пети био аутогол. Шеваричани су поново први имали предност и ипак су поново остали без бодова, па ни овога пута нису успели да избегну пораз у дуелу против Роме (1:2). Гости су тако успешно прекинули низ од три пораза. У мечу између Савациума и Слоге, играчи идентичног презимена водили су главну реч на терену – Маринковић. Милош и Јован су тресли мрежу у корист Слоге, док је Живорад то учинио за домаћина. Иначе, екипа из Богосавца два пута је имала предност на овом сусрету, а гол одлуке пао је у 78. минуту. Ни овде табела није доживела промене, што ће вероватно бити случај до неких од наредних кола када нас очекују дербији водећих тимова.

У оквиру ове вести можете видети резултате, табелу и стрелце након 12. кола градских фудбалских лига Шабац – Мачва и Поцерина. Најаву кола могли сте да прочитате ОВДЕ.

НАПОМЕНА: Утакмица Омладинац Партизан није играна јер екипа из Дреновца није допутовала на утакмицу. Меч ће бити регистрован по доношењу одлуке надлежног комесара.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА



Verified by MonsterInsights