Дванаесто коло је пред нама, а са њим и значајно већа узбуђења у групи Поцерина у односу на колеге у Мачви. Водеће екипе биће на искушењима, и то из гостујуће улоге. Рудар ће прво место морати да сачува у Церовцу, у дуелу Са Галебом којег су победили у последње три утакмице, што укључује и онај изузетно висок тријумф из првог дела (8:0). У досадашњих 12 сусрета нису играли нерешено, а занимљиву чињеницу представља то што домаћи нису поделили бодове у последњих 29 званичних утакмица. Последњи пут када се то десило било је у сезони 2021/22., у мечу са Савом (5:5). Јелен до сада није имао проблема да изађе на крај са Заблаћем, од којег ће имати много више мотива, пре свега услед заостатка Заблаћа за прве три екипе. Иако је у ова два пролећна кола играо против фаворита од којих је доживео минималне поразе, Бојић има за чим да жали. Међутим, неће имати превише времена за тако нешто јер ће се и у наредна три кола састајати са много боље стојећим ривалима. Први такав противник је Младост Св. коју никада нису победили на свом терену. У Коцељеви ће играти Борац БТГ и Јединство. Услед четири везана пораза Борац БТГ још увек није двоцифрен, што је уједно и број узастопних победа Јединства у међусобним сусретима. У овом колу играће и две последње екипе на табели – Метлић и Младост Сл. Гости су најнефикаснији у лиги и погодак нису постигли у последњих пет утакмица. Оно што им иде у корист јесте позитиван однос против Метлића.

У групи Мачва нема изразитог дербија, и једино је пар Омладинац – Партизан дуел екипа које су према позицијама блиске на табели. Пролећно отварање Дреновчана не обећава, насупрот Омладинцу који је славио у оба меча и којима иде на руку да су у досадашњим међусобним утакмицама доминирали домаћини. Након замене терена против Слоге, лидер се враћа игри на свом игралишту где ће тражити двоцифрену победу у свом низу. На супротној страни биће Цуљковић који игра отворено са свима, на свакој утакмици су постигли макар један гол, но до сада сада су освојили тек шест бодова. Другопласирана Слога ће на краћи пут у Шабац, на Градски стадион. Ту ће их наравно дочекати Савациум који је одиграо само једну утакмицу јер је прошли викенд паузирао. Напредак ће коначно играти код куће где ће против Роме тражити шансу за успехом. У свих шест окршаја ових тимова Рома је излазила као победник.

Свих девет утакмица на програму су у недељу, углавном у стандардних 11.00. Изузетак је Савациум који ће меч са Слогом почети од 12.00. Слободан викенд за посматрање својих будућих ривала имаће Торпедо из Табановића.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА

Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Недеља, 11.00 (Шеварице): Напредак – Рома

(0-0-6, 5:22 гол разлика – 6:1 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Шабац – СЦ Санрајс): Санрајс Шабац – Цуљковић

(6-1-0, 40:11 гол разлика – 2:4 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Слепевић): Омладинац 2013 – Партизан

(5-1-5 31:32 гол разлика – 4:4 у првом делу)

Недеља, 12.00 (Шабац – Градски стадион): Савациум – Слога

(0-0-1 0:3 гол разлика – 0:3 у првом делу)

Слободан је ФК “Торпедо 1924” из Табановића


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Недеља, 11.00 (Бојић): Бојић – Младост Св.

(2-2-5, 13:25 гол разлика – 7:1 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Заблаће): Заблаће – Јелен

(0-0-5, 1:13 гол разлика – 2:0 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Баталаге): Борац БТГ – Јединство

(6-0-5, 30:18 гол разлика – 3:1 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Метлић): Метлић – Младост Сл.

(6-2-11, 34:40 гол разлика – 2:1 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Церовац): Галеб – Рудар ДЦР

(7-0-5, 27:29 гол разлика – 8:0 у првом делу)


НАПОМЕНА: Међусобни резултати преузети су са портала http://srbijasport.net.


Verified by MonsterInsights