Последње коло градских лига није прошло без одређене дозе драме. То се пре свега односи на групу Мачва где су Санрајс и Торпедо ипак остали на позицијама са којих су ушли у њега. Шапчани су наишли на жесток отпор у Шеварицама, али им је минимални резултат био довољан да се одрже на шампионској позицији на којој су провели најдуже времена током сезоне. Погодак су постигли на половини другог полувремена захваљујући сигурном извођачу казненог ударца Вељку Степановићу. У том тренутку Торпедо је већ увелико завршио посао на Летњиковцу где су имали бројчану предност у дуелу са Ромом, па су помно пратили збивања у Шеварицама. Четири играча постигли су по гол у периоду од 12. до 30. минута, да би убрзо након тога уследио прекид.

У групи Поцерина, где је остало само да се дефинише коначна табела, виђено је неколико занимљивих резултата. Јединство и Рудар су одиграли без голова и тако поделили бодове, што је исход који је вероватно пријао обема екипама, а нарочито фудбалерима из Доњег Црниљева због испуњења циља, односно чињенице да су остали једини који ће сезону завршити без пораза. Као што смо до сада навикли, резултатски преокрет имали смо и овога викенда, а направили су га Церовчани у сусрету у Јеленчи. Додуше, први приписујемо домаћима – од 0:1 до 2:1 за само три минута. Међутим, онај битнији, уз који су стигла сва три бода, направили су гости у 77. и 86. минуту, за коначних 2:3. Била је то победа којом је Галеб сачувао пету позицију, док је Јелен склизнуо једно место и такмичење ће завршити као трећи, иако му је бод био довољан да сачува вицешампионски статус. Заблаће није дозволило изненађење на свом терену. Савладали су Борац БТГ са 4:1, у дуелу у којем су водили током већег дела утакмице, мада је та предност углавном износила један гол. Победу је осигурао Александар Жунић са два поготка у завршници, у 83. и 90. минуту. Бојић је искористио бројчану предност против комшија из Слатине како би забележио висок тријумф и при томе постигне двоцифрен број голова (10:1). То је била шеста “тројка” Бојића у пролећном делу такмичења што их, заједно са Заблаћем, сврстава на друго место по броју освојених бодова. Само је Рудар сакупио један више од њих.

Иначе, укупан број утакмица је био редукован из различитих разлога које можете видети у напоменама.

НАПОМЕНЕ:

  • Младост Св. – Метлић, није играна због суспензије гостујуће екипе.
  • Слога – Омладинац, није играна због дисквалификације гостујуће екипе.
  • Рома – Торпедо, прекинута је при резултату 0:4 у 32. минуту због недовољног броја играча домаће екипе да настави сусрет.
  • Савациум – Партизан, није играна јер гостујућа екипа није допутовала.
  • Исходи утакмица биће регистровани по доношењу одлуке Такмичарско-дисциплинског комесара.

Најаву кола могли сте да прочитате ОВДЕ. У оквиру ове вести можете погледати резултате и табеле након18. кола градских фудбалских лига Шабац – Мачва и Поцерина.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА

НАПОМЕНА: Листа стрелаца ГФЛ “Мачва” није комплетна.




Verified by MonsterInsights