Пре овог кола у групи Поцерина само пет утакмица завршено је поделом бодова, да би се тај исход у овом колу, на четири утакмице, десио чак три пута. Најважнији реми одиграли су Рудар и Јелен (1:1), што је резултат који је екипи из Доњег Црниљева донео шампионски наслов! Сачували су предност од четири бода пред последњу рунду у којој ће гостовати у Малој Врањској, где ће имати задатак да сачувају статус једине непоражене екипе у обе групе. Иначе, Јелен је био тај који је повео преко најбољег стрелца лиге – Драгана Николића (23), у 22. минуту, да би жељени резултат донео резервиста Ненад Матић, средином другог полувремена. У Церовцу, домаћин два пута водио у дуелу са Младост Св., али су гости на истеку регуларног дела успели поново да поравнају. Као и у случају Рудара, и овде је то било дело једног од играча са клупе, Драгана Пуретића. За разлику од ова два меча, Јединство је заправо имало предност од два гола коју су стекли у кратком размаку, од 60. до 67. минута. Међутим, Младост Сл. није одустала и за само 10 минута успела је да изједначи и тако прекине неугодну серију пораза. Импресивни низ победа Бојића није застрашио домаћи Борац БТГ који се од својих навијача опростио тријумфом (3:1). Касни погодак при крају првог полувремена “погурао” их је у том смеру, а победи је са два гола допринео, сада већ други стрелац лиге, Небојша Томић (20). Дакле, првак и путник у виши ранг такмичења је познат, но у 18. коло нећемо ући са потпуно разрешеним статусом позиција свих тимова, тако да ће поједине екипе покушати да то побољшају, или макар свој бодовни салдо.

Дерби у групи Мачва, између Торпеда и Слоге, уопште није био изједначен као у Поцерини. Домаћи су се у потпуности наметнули, нарочито у другом периоду када су постигли три од укупно четири гола (4:0). Једини хет-трик у овој рунди везује се за фудбалера Торпеда Синишу Николића, најбољег стрелца ове групе са 25 голова. Екипа из Табановића је тако избацила Слогу из трке за потенцијални пласман у виши ранг. Та трка умало да се закомпликује јер је Санрајс почео прерано да слави победу против комшија из Савациума. Већ након 20 минута лидер је водио са 3:0 захваљујући Ивану Радовановићу и Ненаду Вуковићу, али је резултат поново био активан у последњој деоници сусрета, тачније у 80. минуту када су гости смањили на 3:2. Домаћин је успео мирно да приведе меч крају и тако уђе у последње коло као водећи, позицију коју ће зацементирати победом у Шеварицама. За резултатски преокрет овог викенда побринуо се Цуљковић. Имали су изузетних других 45 минута у којима су успели да надоместе два гола дефицита Дреновчана, што су касније претоворили у убедљивих 2:5. Био је то сјајан начин да се опросте од ове сезоне обзиром да су слободни у последњем колу. Ситуација на табели наклоњена је Санрајсу, док ће се Торпедо надати чуду како би га позитиван резултат у сусрету са Ромом промовисао у првака. Што се осталих позиција тиче, остаје само још да се утврди пласман екипа од 6. до 8. места.

НАПОМЕНА:

  • Утакмице Метлић – Заблаће и Омладинац 2013 – Напредак нису игране због суспензија домаћих екипа.

У оквиру ове вести можете видети резултате и табеле након 17. кола градских фудбалских лига Шабац – Мачва и Поцерина. Најаву кола могли сте да прочитате ОВДЕ.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА



Verified by MonsterInsights