Први дан викенда пружио нам је две занимљиве утакмице у обе групе. Она са много већим такмичарским значајем, Младост Св. – Рудар ДЦР, завршена је без победника 2:2 (1:1). Два пута су домаћи водили – у 2. и 78. минуту, али су гости у оба наврата релативно брзо успевали да изједначе резултат – у 12. и 83. минуту. Иначе, ово је била још једна од утакмица у сезони која је била испраћена од великог броја гледалаца, преко 200. Недеља је такође била занимљива и још учинковитија, на три утакмице постигнуто је чак 18 голова. Највише их је било у дулеу Борца БТГ и Метлића (7:1). Гости су добро почели, рано повели, али су ту и стали. У наредних двадесетак минута већ је било 4:1 за домаће у чијим редовима се посебно истакао Небојша Томић са нова четири поготка, за укупних 18. Заблаће је добило “битку за четврто место”, надигравши Церовчане са 4:1, што је уједно био и резултат који је достигнут током првих 45 минута. За Заблаће то је била десета победа у сезони. Бојић и Јединство су одиграли резултатски неизвестан меч. Домаћи су водили 2:0 у првом делу, али су гости за 10 минута другог полувремена успели то да надокнаде. Ипак, Бојић је победничку серију наставио захваљујући оствареном хет-трику Ладомира Жунића који је гол за нова три бода постигао у 75. минуту. Са тим хет-триком, он је за шест одиграних утакмица у дресу Бојића дошао до бројке од 14 голова. Табела ће се тек наредних дана комплетирати, но оно што је јасно јесте напредак Бојића на пето место на уштрб Галеба и то захваљујући бољем међусобном односу (1:5 у Церовцу и 1:4 у Бојићу). Такође, Борац је побољшао пласман на седму позицију, где су заменили Јединство.

У групи Мачва, Рома је у суботу уписала свој шести првенствени тријумф победивши Партизан са 2:1, што је резултат који је био активан већ у 39. минуту. Домаће је до победе предводио двоструки стрелац Станко Станковић головима у 16. и 21. минуту, што су били његови девети и десети гол у сезони. За госте погодак је постигао њихов најбољи стрелац, Далибор Јовановић (12). Недељне утакмице нису донеле неке неизвесности, Савациум и Торпедо су сигурно славили са 3:0 и 4:0. Своју седму узастопну победу екипа из Табановића забележила је у оближњим Шеварицама. Голове су равномерно распоредили, два по полувремену. Питање победника закљчучили су голови ветерана Немање Воротовића који је ушао након паузе. Савациум је савладао Цуљковић, у мечу где су већ за мало више од 20 минута водили са 2:0. Тако је шабачка екипа други пут победила у последња три кола. Како и у Мачви једна утакмица није одиграна услед недоласка Омладинца, табела тек треба да се ажурира у целости. Промене на табеле односе се на пад Слоге на треће место, као и ротација Савациума и Цуљковића на седмом иако имају идентичан број бодова. То је наравно због бољег међусобног односа (3:0 у Шапцу и 3:2 у Цуљковићу).

НАПОМЕНЕ:

  • Утакмица Јелен – Младост Сл. није играна јер гостујућа екипа није допутовала.
  • Утакмица Санрајс Шабац – Омладинац 2013 није играна јер гостујућа екипа није допутовала.
  • Исходи ових утакмица биће познати по доношењу одлуке Такмичарско-дисциплинског комесара.

У оквиру ове вести можете видети резултате и табеле након 16. кола градских фудбалских лига Шабац – група Мачва и Поцерина. Најаву кола могли сте да прочитате ОВДЕ.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА



Verified by MonsterInsights