Последњи викенд у месецу мају резервисан је за последње коло у сезони 2023/24. Не малих 18 корака било је потребно направити, што је преведено у временски период отприлике четири месеца активног такмичења. Неизвесност још увек постоји у групи Мачва, где је Санрајс Шабац у бољој позицији у односу на Торпедо. Бод више је сасвим довољан да зависе само од свог резултата који ће остварити у Шеварицама, тако да га победа и дефинитивно промовише за шампиона. Екипи из Табановића остаје нада да би фењераш могао да искористи пресију за победом и тако “спотакне” лидера. То би им, уз победу на гостовању Роми, у самом фото финишу донело жељени исход. Такмичарског мотива биће и у дуелу Савациум – Партизан. Успех би домаћину побољшао позицију за два места, односно са осмог на шесто, што би била позиција на коју би Дреновчани могли да рачунају у случају њиховог тријумфа. Ремију би се највише обрадовао Цуљковић, јер би тако задржао шесто место.

У Поцерини је преостало питање комплетирања појединих позиција, мада ће и шампион Рудар ДЦР сигурно играти са много мотива у Малој Врањској како би задржао свој статус једине непоражене екипе. Јелен дочекује комшије из оближњег Церовца, што можемо сматрати дербијем кола у обе лиге. Пре свега из разлога што оба тима спадају у групу екипа чије позиције још увек нису дефинисане, а у игри су друго и пето место. Од веома добрих сезона Младост Св. и Заблаће ће се опростити пред својим навијачима. Свилеувчани су велики фаворит против Метлића, док ће Заблаће за противника имати расположени Борац БТГ који бележи добре резултате у другом делу пролећа. Бојићев низ победа прекинут је у прошлом колу, али се и даље могу надати пласману у горњи део табеле, односно на пето место које је поново запосео Галеб са бодом више (26:25). Услови за то су да победе Младост Сл. код куће, у мечу у којем су свакако фаворити, и наравно да Галеб не савлада Јелен. Мада, због бољег међусобног односа, довољно је чак и да заврше сезону бодовно поравнати са Церовчанима.

Већина утакмица игра се у недељу у 11 часова, меч на Градском стадиону у Шапцу почеће од 12, док је у суботу почетак у 17 часова и 30 минута. У групи Мачва, са такмичењем је први завршио Цуљковић. Услед друге неодигране утакмице у самој завршници првенства Омладинац им се придружио, као и Слога која је требала бити његов ривал у последњем колу. Такође, у случају да поједине екипе не регулишу своје обавезе због којих су суспендоване, могли би имати још неку неодиграну утакмицу.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА

Градска фудбалска лига “МАЧВА”

НЕЋЕ СЕ ИГРАТИ: Слога – Омладинац 2013

Недеља, 11.00 (Шабац – Летњиковац): Рома – Торпедо 1924

(0-0-1, 1:9 гол разлика – 9:1 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Шеварице): Напредак – Санрајс Шабац

(1-1-3, 4:18 гол разлика – 7:0 у првом делу)

Недеља, 12.00 (Шабац – Градски стадион): Савациум – Партизан

(1-0-2 6:7 гол разлика – 4:1 у првом делу)

Слободан је ФК “Цуљковић” из Цуљковића


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Субота, 17.30 (Свилеува): Младост Св. – Метлић

(3-1-3, 16:18 гол разлика – 3:4 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Бојић): Бојић – Младост Сл.

(12-4-8, 47:34 гол разлика – 0:2 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Мала Врањска): Јединство – Рудар ДЦР

(2-0-7, 16:25 гол разлика – 4:2 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Јеленча): Јелен – Галеб

(10-4-1, 33:14 гол разлика – 1:3 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Заблаће): Заблаће – Борац БТГ

(4-1-2, 19:12 гол разлика – 1:3 у првом делу)


НАПОМЕНА: Међусобни резултати преузети су са портала http://srbijasport.net.


Verified by MonsterInsights