Локални спортски недељник “Спорт у Подрињу” – бр. 1051 од 27.3.2024., у свом најновијем броју, који ће се сутра наћи на киосцима, најавио је почетак такмичења у две шабачке градске лиге. Садржај текста наслова “Крећу велики изазови” преносимо у целости:


Зимска сезона је прошла и овога викенда закотрљаће се лопта на девет терена две Градске лиге Шапца. На групи Мачва овога пролећа фалиће један клуб. Пре извесног времена у канцеларију Савеза стигао је допис из ФК Пролетер из Касарских ливада, да због тешке финансијске ситуације одустају од даљег такмичења. Ово је други пут у пар задњих година, како ће и овај терен надомак града бити запарложен, јер неће бити сениорског фудбала. То ништа не умањује значај овог такмичења, јер је екипа Пролетера у првом делу првенства забележила свих девет пораза уз гол разлику 7:35.

На конференција клубова која је одржана у Соколском дому у Шапцу пуно лепих речи чуло се о јесењем делу првенства. Завршено је регуларно, уз врло мало примедби на рад службених лица. Са своје стране, комесари су обећали да ће, ако буде требало и пооштрити курс, све са циљем, да првенство протекне у што бољем духу, а да најбољи пређу у виши ранг. Поред првака, ова лига једина има шансу да се и другопласирани нађе у МОЛ Мачва. Треба само да у баражном сусрету савлада првака Општинске лиге Богатић. Једина замерка чула се када је у питању екипа Омладинца из Слепчевића, која није поштовала задате одлуке када је у питању Комет. Неколико представника клубова изричито је тражило да челници Савеза обаве разговоре са људима који воде овај клуб, како би и други део првенства протекао регуларно. Што се тиче тренутног пласмана на врху су две екипе са поравнатим бројем бодова. Одлука о прваку највероватније трајаће све до последњег кола, јер се ни момци из Табановића не одричу пласмана у врх.

Већ у првом колу има неколико интересантних дуела, а свакако највећу пажњу изазваће сусрет две првопласиране екипе. Шапчани дочекују екипу Богосавца, и без обзира што ретко кад дерби одлучи првака, поготову у првом колу, победник ће свакако са три бода за нијансу искорачити напред. И остали сусрети биће интересантни. У Слепчевићу домаћини ће дочекати екипу Роме, која је у финишу првог дела доказала квалитет и која прети да ће фаворитима помрсити рачуне. Ништа мање није интересантан дуел у Табановићу, где се домаћини надају освајању три бода, са којима ће и даље пратити двојац на врху. Сусрет у Шапцу између екипа Савациума и Напретка, које се налазе на дну табеле, биће прилика за доказивање. Због одустајања Пролетера, у првом колу паузираће екипа Партизана.

Узбуђења нам следе и кад је у питању група Поцерина, можда чак и више у односу на колеге на Мачви. На овој лиги чак четири екипе мгу да конкуришу за једно место које води у виши ранг. У финишу првог дела екипа из Доњег Црниљева успела је да слави у дербију и да са два бода предности освоји јесењу титулу. У стопу их прате две екипе са два бода мање, Младост из Свилеуве и Јелен, док из прикрајка, њиховим киксевима надају се момци из Заблаћа. Све остале екипе са малим шансама улазе у други део да ураде нешто више, али знајући њихов менталитет никоме неће бити лако у Церовцу, Бојићу, Малој Врањској, Баталагама, Слатини и Метлићу.

Када се погледа расоред првог кола, готово и да нема правог дербија, мада, у свих пет сусрета биће окршаја. У Бојићу домаћин ће покушати да стартује са победом против екипе која је леп корак изнад на табели. У Баталагама играће се месни дерби, где домаћи Борац дочекује кандидата за првака, екипу из Свилеуве. За многе, екипа Јелена била је први фаворит у првом делу првенства за титулу, али то се није десило. Сада се пружа прилика да већ у првом колу стартује са три бода јер одлази екипи Метлића, која чврсто држи дно табеле. У Церовцу снаге ће одмерити две екипе из средине табеле, Галеб дочекује комшије из Мале Врањске. На крају, првопласирани Рудар не би требао да има већих проблема против екипе Младости, мада, знали су Слатинци и раније да изненаде фаворизованог противника. У сваком случају крећу узбуђења а коначан епилог знаће се задњег викенда маја када је планирано да се заврше првенства у обе лиге.

Verified by MonsterInsights