По завршетку шабачких градских лига, Такмичарско-дисциплински комесар Горан Јевтић, у два наврата, говорио је за локални спортски недељник “Спорт у Подрињу” приликом чега је давао кратку анализу њихових сезона. У наставку чланка у целости преносимо садржај оба интервјуа од аутора Срђана Прстојевића.


Мирно на Поцерини

Надметање у Градској лиги Шабац – група Поцерина протекло је без већих проблема. Прво место на крају је заслужено освојила екипа Рудара из Доњег Црниљева која је сезону завршила без иједног пораза. О томе сведоче и речи Комесара за такмичење шабачких градских лига Горана Јевтића, провереног спортског радника из Драгиња.

  • Када се све сабере такмичење је у потпуности било регуларно и нису забележени неки већи пропусти, па није било ни жалби на моје одлуке. У неколико наврата био сам приморан да изричем казне, за кажњене играче, као и за клубове и то због нагомиланих јавних опомена и због неоправданог неодигравања првенствених утакмица. Одузимањем по једног бода казнио сам клубове Јединство и Заблаће због неспортског понашања навијача и слабе и због организације утакмице у Малој Врањској.

Како сте задовољни делегатима и спортском инфраструктуром?

  • Што се делегата тиче, проблема практично није било. На заједничкој листи обе групе имао сам 13, а потом 11 делегата за девет утакмица колико их по колу одигравано. Сви су се редовно одазивали позивима и ревносно извршавали делегатске обавезе. Стање терена и инфраструктурних објеката оценио бих као половично. Отприлике пола клубова има веома добре услове, а друга половина требало би да их поправи, односно да их оспособи минималним условима за овај најнижи ранг. Честитам свим клубовима и играчима на успешној одиграној такмичарској сезони, а екипи Рудара желим много успеха у више рангу – каже Горан Јевтић.

Санрајс заслужио титулу

Такмичење у Градској лиги ГФС Шабац група Мачва е било квалитетно и крајње неизвесно. На крају титулом првака се заслужено окитила екипа шабачког Санрајса и први пут у историји клуба изборила пласман у Међуопштински ранг. Комесар за такмичење Горан Јевтић задовољан је оним што се дешавал

  • Одговорно тврдим да је такмичење и у овој групи Градске лиге било регуларно. После велике борбе први кроз циљ је прошао шабачки Санрајс, а шансу за пласман у виши ранг имала је и другопласирана екипа Торпеда из Табановића, али је није искористила. Задовољан сам током и динамиком такмичења, једино што је мало пореметило ствари је иступање шабачког Пролетера, одмах на почетку пролећног дела.

Какви су били услови за игру, какав је учинак делегата?

  • За разлику од групе Поцерина, клубови у овој лиги углавном имају много боље терене и инфраструктурне објекте. Клубови су се и на том плану придржавали прописаног. Имао сам довољан број делегата који су ревносно обављали своје задатке, што је за сваку похвалу.

Било је и казни?

  • Непосредно пред крај из лиге је, због неизмирених обавеза искључен Омладинац из Слепчевића. Због неодласка на утакмице одузимањем једног бода сам казнио екипе Партизана и Роме. Било је и казни због непоштовања система Комета, као и због нагомиланог броја картона. Све је то саставни део једног такмичења – закључује господин Јевтић.
Verified by MonsterInsights