За последњи број локалног спортског недељника “Спорт у Подрињу” у овој години – бр. 1048 од 27.12.2023 године, уједно и новогодишње издање, председник Градског фудбалског савеза Шабац, Драган Антонић, дао је интервју новинару листа, Срђану Прстојевићу. Тај интервју преносимо у целости.


Година на измаку донела је доста добрих резултата и радости фудбалерима и љубитељима овог спорта, али и спортским радницима који раде у Савезу. О свему томе смо разговарали са председником Градског фудбалског савеза Драганом Антонићем.

  • Генерално посматрано ситуација у Савезу је веома добра. Као и у претходним годинама наша организација на прави начин одрађивала је све задатке и циљеве због којих постоји, од пружања администраторских и стручних услуга, преко вођења такмичења која су нам поверена. Још једном су се сви могли уверити да функционишемо на транспарентан начин и да домаћински послујемо. Градске лиге су у потпуности регуларне и зато треба честитати комесарима који их воде.

Како сте задовољни радом Канцеларије и струковних удружења?

  • Канцеларија је све своје послове обављала беспрекорно и на време за шта највеће услуге припадају секретару Миливоју Аксентијевићу. У последње време велики помак у раду направила је тренерска организација и то пре свега захваљујући Жељку Исаиловићу, па не чуди што је од стране Регионалног Савеза проглашена једним од најбољих у Западној Србији. Проблем недостатка судијског кадра је велики, а наша судијска организација предвођена Александром Стајићем је на том плану предузела низ акција на омасовљењу. Доста тога наши клубови су урадили и на плану реновирања терена и инфраструктурних објеката.

Ни резултати нису изостали?

  • Ова јесен је једна од најуспешнијих када су наши клубови у питању. Наш највећи клуб Мачва, и поред бројних тешкоћа, остварила је у пласман у горњи део табеле. Пред историјским успехом налази се и екипа Липолиста која је јесењи првак Зоне и има прилику да се пласира у Српску лигу. Клуб из Драгиња, Војвода Степа је на челу табеле Окружне лиге. Будућност из Добрића је јесењи првак МОЛ група Мачва, а Јевремовац МОЛ група Поцерина. Ништа то није случајно, него је плод континуираног и вредног рада спортских радника који воде ове клубове и зато им од срца честитам. Посебну пажњу, као и до сада, поклањали смо младима и по многим параметрима на том пољу наши клубови и наше школе фудбала предњаче у овом делу наше земље. Све ово отвара још боље перспективе за следећу годину, а ми ћемо бити ту да испратимо сва та позитивна збивања – рекао нам је господин Антонић.
Verified by MonsterInsights