Такмичарско-дисциплински комесар Горан Јевтић, за најновији број локалног спортског недељника “Спорт у Подрињу” – бр. 1045 од 15.11.2023., анализирао је полусезону у шабачким градским лигама. Садржај интервјуа преносимо у целости:


У овој сезони комесар за такмичење Градских фудбалских лига Шапца је Горан Јевтић из Драгиња. У фудбалу је преко три деценије, прво као играч, а касније као спортски радник. О такмичењу у групама Мачва и Поцерина има доста позитивно мишљење.

  • Познато је да због великог броја клубова шабачке лиге морају бити подељене у две групе. Било их је по десет у обе, и одиграно је свих девет јесењих кола. Преостало је да се накнадно одиграју још три утакмице, јер су одложене, једна због заузетости терена Градског стадиона, а две због жалби клубова које су уважене. Резултати ових мечева су веома битни, јер могу битно променити ситуацију на табели. У принципу сви заказани мечеви су одиграни, а само је утакмица Пролетер – Цуљковић прекинута јер домаћи нису имали довољно играча.

Каква је била организација утакмица и какви су услови за игру?

  • Обзиром да су то углавном стари и градски клубови већина њих има инфраструктуру и терен који задовољавају виши ранг такмичења. Сам ток полусезоне био је у потпуности регуларан у чему су му доста помогли спортски радници из клубова, али и ГФС Шабац на челу са председником Драганом Антонићем, а посебно канцеларија Савеза на челу са секретаром Миливојем Аксентијевићем. Много ми је помагао и координатор КОМЕТ-а, Немања Милутиновић.

Како оцењујете учинак делегата и шта очекујете у наставку?

  • Делегати су одлично обавили своје задатке и поспешили регуларност такмичења. На листи их је било 13 и потрудио сам се да сви подједнако учествују у вршењу дужности. Нема разлога да и наставак првенства не буде регуларан. Запазио сам позитивну ствар, да се после дуже времена у овим најнижим ранговима такмичења уз искусне појављују и млађи играчи. Тај тренд би требало што више подржати. Мислим да сам коректно обавио свој задатак, поштујући прописе без икаквих емоција. Свим клубовима желим много успеха у наставку – рекао нам је господин Јевтић.
Verified by MonsterInsights