Завршетак полусезоне у Градској фудбалској лиги “Мачва” трајао је два викенда дуже у односу на групу Поцерина. То комплетирање било је нарочито важно јер недоумица око јесењег првака није била решена. За решавање тог питања бодови и међусобни скор нису били довољни јер су Санрајс Шабац и Слога победили на свих осам утакмица, док су између себе, у Богосавцу, поделили бодове. Међутим, гол разлика је на страни полетне шабачке екипе (29:24), због чега ће зиму провести као први. Од многих позитивних података које је Санрајс направио, истиче се тај да су од преко 800 одиграних минута, тек нешто мање од 20 били су у ситуацији да јуре резултат. То се десило у Цуљковићу где су губили од 10., да би изједначили већ у 28 минуту. Поред тога, њихове победе остваривали су са најмање два гола разлике. То се десило два пута, пораз од три гола нанели су тројици противника, баш као и у случају тријумфа од четири и више разлике. Тренер Драган Љуштина на располагању је имао 19 играча, од којих су чак тројица одиграли свих 810 минута: Иван Љубишић, Саша Савић и Вељко Степановић. Најбољој гол разлици, за шта смо утврдили да је одлучујућа категорија, највише су допринели: Ненад Вуковић (11), Богдан Богојевић (8), Вељко Степановић и Ајдо Салкић (по 4 поготка). Иначе, нерешених исхода недостајало је и у Мачви. Само три утакмице завршене су на тај начин, од којих је далеко најзанимљивија била она коју су одиграли Партизан и Омладинац (4:4).

Дакле, Санрајс и Слога имају по 25 бодова, што је за 4 више од екипе из Табановића и чак 11 од четвртопласиране Роме. Тако да, иако узбуђења неће мањкати у наставку, само ове три екипе претендоваће на прве две позиције. Санрајс ће бити у доброј позицији обзиром да ће на пролеће бити домаћини пет пута, између осталог и Слоги у првом мечу другог дела. Торпеду иде у корист што ће такође пет пута играти у Табановићу, с тим да ће угостити оба ривала, док ће Слога гостовати и у Шапцу и у Табановићу, али ће у још три наврата бити у улози госта.

Баш као у тексту групе Поцерине, у наставку чланка доносимо приказ неколицине најважнијих и најзанимљивијих статистичких параметара.


  • СТАТИСТИКА ГОЛОВА

Током јесени тимови у Мачви били су значајно ефикаснији од Поцерине. У укупном прегледу тај однос је 232:204, односно 25,78:22,67 по колу. Највише су се истакли Торпедо (38) и Санрајс (35), једини који су пробили границу од 30 датих голова. Затим следи група четири екипе које су готово изједначене: Слога (28), Рома (27), Партизан (27) и Омладинац (27), а преко 20 има и Цуљковић (21).

Што се примљених тиче, само Санрајс и Слога се могу похвалити једноцифреним бројем у њиховим колонама – 6 и 7. Наредни је тек Торпедо са 16, остали су 20, па чак и више од 30 пута вадили лопту из своје мреже.

Више голова постизано је у другом полувремену (55,2% – 128:104), што се нарочито примећује у случају Савациума (82,4%), Слоге (60,7%), Роме (59,3%) и Торпеда (57,9%).

По питању јавних опомена, статистика је скоро у потпуности иста. Разлику чине четири више жута картона који су показани у Мачви (117:113).

НАПОМЕНА: COMET приказује девет црвених картона, али су три додељена у две утакмице које су поништене.

  • НАЈБОЉИ СТРЕЛЦИ

Чак пет играча, из исто толико клубова, има двоцифрени број датих голова. Њих предводи Немања Рајић из Торпеда (13), праћен Ненадом Вуковићем из Санрајса (11). Са по 10 изједначени су: Далибор Јовановић (Партизан), Предраг Павловић (Омладинац) и Милан Станковић (Рома). Наредни играч је такође из редова Торпеда – Синиша Николић (9), док по један мање имају Богдан Богојевић (Санрајс) и најбољи стрелац Слоге – Владимир Ђукић. Комплетну листу стрелаца можете погледати у приложеном документу.

  • РЕЗУЛТАТИ КОД КУЋЕ И НА СТРАНИ

Санрајс и Торпедо максимални су на свом терену, док Слога има идентичан учинак као гост. Рома је своје четири, од пет победа, забележила као домаћин. Поред Пролетера, ни Напредак није освојио нити један бод као гост.

  • ФОРМА И НИЗОВИ

Санрајс и Слога су недвосмислени власници најдужих победничких низова (8), од којих ће сигурно један бити прекинут у 10. колу. Поред тога, обе екипе имају позитиван тренд од три утакмице без примљеног гола. И други клубови, попут Торпеда, Роме и Омладинца, у неком тренутку имали су победничке или макар непоражене серије, но све су оне махом прекинуте.

Сласт тријумфа неколико кола нису осетили Напредак (4), Савациум (5), док Пролетеру то још увек није ни пошло за руком. Из ове групе тимова, Шеваричани се највише муче да постигну погодак, у чему нису успели на последње четири утакмице, док одбране Савациума и Пролетера нису успеле да сачувају свој гол у последњих седам, односно свих девет мечева. Последњи занимљив податак је свакако тај да су чак четири екипе дале гол на свакој утакмици: Цуљковић, Торпедо, Слога и Санрајс.

  • ПРОСЕЧНА ДОБ ИГРАЧА

Играчи који су наступали у Мачви у просеку су нешто млађи од оних из Поцерине, мада им је 28 година основа – 28,25:28,62. У овој групи, то је највише захваљујући веома младој екипи Санрајса, чији просек за првих девет кола износи тачно 22 године. И Партизан располаже са доста младим саставом (24,78), а испод поменуте вредности су још Савациум (26,62), Цуљковић (26,78) и Напредак (27,11). За чак четири екипе тројка је први број: Рома (30,22), Пролетер (30,89), Слога (32,00) и Омладинац 2013 (32,89).

  • РЕЗУЛТАТИ, ПУБЛИКА, АКУМУЛИРАНИ КАРТОНИ И СУСПЕНЗИЈЕ

На крају прилажемо документ са свим резултатима утакмица, податак о броју гледаоца по клубу, као и суспензије играча и акумулиране жуте картоне.

Број гледаоца по клубу
Verified by MonsterInsights