Два нерешена резултата са почетка првенства нису била добар индикатор по Рудар ДЦР и њихове амбиције. Међутим, у наставку су остварили седам узастопних тријумфа, између осталог победивши све три екипе из врха табеле у три везана викенда, што им је и донело заслужено прво место током паузе. Управо их је победа у 8. колу, када су гостовали у Јеленчи, промовисала у лидера табеле, место на којем је највише времена провела Младост Св. Чак пет кола су Свилеувчани водили, било самостално или због боље гол разлике, али их је скупо коштао пораз код куће од истоимене екипе из Слатине. Неизвесности свакако неће мањкати на пролеће, јер бодовна предност износи само два бода и то у односу на два пратиоца – Младост Св. и Јелен. Чак би и Заблаће могло да се умеша обзиром да заостају пет бодова, али ће им за то бити потребно више успеха у директним сусретима у којима су изгубили у сва три наврата. Распоред иде у корист Рудара, и то из два разлога. Први је јер су једини од ове четири екипе одиграли четири утакмице код куће, и други јер ће, као и Младост Св., бити домаћини два дербија – Јелену и Заблаћу, док ће гостовати у Свилеуви. Иначе, веома мало утакмица завршено је нерешеним резултатом. Заправо, само три, што значи да је Рудар са своја два учествовао у већини. Јесењи првак Поцерине имао је најбољу гол разлику – 32:7, којој су головима највише допринели Лазар Симић (9), Милош Јовановић (5), Иван Томић (5), Предраг Маринковић (3) и Огњен Матић (3). Вредно помена јесте то да су током јесени рачунали на 24 играча, од којих је само Томић одиграо свих 810 минута.

У наставку чланка доносимо приказ неколицине најважнијих и најзанимљивијих статистичких параметара.


  • СТАТИСТИКА ГОЛОВА И ОПОМЕНА

Укупно су постигнута 204 гола, што даје просечну вредност од 22,67 по колу. Најефикаснија је Младост Св. са 34, што је за два више од Рудара, пет од Јелена и осам од Заблаћа, последње екипе која прелази поменути просек. Процентуално, друго полувреме највише прија фудбалерима Борца БТГ и Младости СВ. (66,7%). Мање од гола по утакмици даје само Младост Сл. (0,67).

Са само седам примљених голова Рудар има далеко најбољу одбрану. Мрежа Заблаћа затресла се 13 пута, што је за два мање од Јелена и Младости Св. Куриозитет је да је наредна Младост Сл. (19), док остали прелазе коту од 20, па чак и 30 у случају Галеба и Метлића – по 31. Ове две екипе су једине чији играчи нису добили црвене картона којих је укупно било 12. Највише су “зарадили” фудбалери Бојића (3), док су по два додељена Борцу БТГ и Младост Св. Жутих картона било је 113, од чега је 18 показано играчима Јединства, затим Заблаћа (15), Јелена (14) и Метлића (13).

На утакмицама Галеба виђа се највише голова (53). Следе га Младост Св. са 49, Јелен, Јединство и Метлић са по 44.

  • НАЈБОЉИ СТРЕЛЦИ

После половине такмичења листу стрелаца предводи Драган Николић из Јелена са 13 постигнутих голова. Двоцифрен учинак имају још два играча, Мирко Лазаревић (Младост Св.) 11 датих голова и Срђан Радивојевић (Заблаће) 10, док лидера предводи Лазар Симић са девет. Комплетну листу стрелаца можете погледати у приложеном документу.

  • РЕЗУЛТАТИ КОД КУЋЕ И НА СТРАНИ

Само је Рудар ДЦР успео да остане непоражен на свом терену. Иначе, са изузетком Метлића, све екипе су освајале бодове и као домаћини, али и као гости, и то не кроз поделу бодова.

  • ФОРМА И НИЗОВИ

Кад је у питању ова категорија, највећи актуелни победнички низ има јесењи првак – Рудар (7), који траје од трећег кола. Заблаће је наредно са три везана успеха. Фудбалери из Доњег Црниљева имају још дужи низ непоражености (9), исход који још увек нису искусили. Наредни је Бојић који није изгубио на последња четири меча (три победе и реми). Како је изгубио на свих девет утакмица, јасно је да се Метлић налази на челу колоне те негативне серије, праћен Галебом (4) и Младост Сл. (3).

  • ПРОСЕЧНА ДОБ ИГРАЧА

Просечна старост играча који су наступали у ових девет кола је 28,62 године. Пет екипа је испод ове вредности, почев од Метлића (23,44) који има значајно млађи тим од осталих, затим следи Рудар ДЦР (26,00), Борац БТГ (26,44), Јединство (27,67) и Бојић (27,89). Просек од преко 30 – или тачно 30 у случају Заблаћа, имају Јелен (30,67) и Галеб (35,56).

НАПОМЕНА: COMET аутоматски обједињује податке за две Младости (Свилеуву и Слатину).

  • РЕЗУЛТАТИ, ПУБЛИКА, АКУМУЛИРАНИ КАРТОНИ И СУСПЕНЗИЈЕ

На крају прилажемо документ са свим резултатима утакмица, податак броја гледаоца по клубу, као и актуелне суспензије играча и акумулиране жуте картоне.

НАПОМЕНА: COMET аутоматски обједињује две Младости (Свилеуву и Слатину). Однос гледаоца је 350:274 у корист екипе из Свилеуве.

Verified by MonsterInsights