По завршетку првог дела такмичарске 2023/24. Канцеларија Савеза радила је на архивирању свих сезона са којима у овом тренутку располаже. Нажалост, када је Савез почетком овог века био принуђен да напусти просторије Соколског дома, тада је изгубио и већински део архиве, тако да садашња почиње са сезоном 2003/04. Билтени свих сезона од тада су скенирани и убачени у секцију АРХИВА која се налази на главној траци вебсајта.

Поред тога, сви ти резултати и табеле доступни су и на најпопуларнијем спортском порталу у Србији за праћење, нарочито фудбала. У питању је наравно srbijasport.net. Уз несебичну и ангажовану помоћ редакције портала на овом мини-пројекту, сви резултати сезона који се већ нису налазили на порталу, прецизније од 2003/04. до 2009/10., сада су унешени и доступни. Додатно, извршене су, немале корекције већ постојећих, што њихову базу и преглед тих сезона, међусобних мечева, статистике и слично, чини изузетно ажурном.

Активности на архивирању вероватно неће стати овде, већ ћемо у неком наредном периоду, уз помоћ других извора, наставити са даљим чувањем историје наших такмичења.


Verified by MonsterInsights