Само једну наспрам четири победе забележили су домаћини групе Поцерина у последњем јесењем колу. Ту једну остварио је Рудар захваљујући којој ће наставак такмичења сачекати као јесењи првак. Седми узастопни тријумф, теже него што су вероватно очекивали, дошао је против Јединства (4:2). Водили су у 54. минуту са два гола разлике, али је екипа из Мале Врањске до краја два пута успевала да дође до само једног гола заостатка. Рудар је имао спремне одговоре и у тим случајевима су веома брзо постизали нове голове, и то преко Ивана Томића. Много теже цео плен у Метлићу освојила је Младост Св. Изузетан старт меча имао је домаћин који је већ након 8. минута водио са 2:0, међутим, гости су се консолидовали и изједначили у истом периоду игре. Почетком другог Метлић долази до новог вођства, али су имали пех по питању повреда због чега су изгубили на ритму , а гости су то знали да искористе како би преокренули резултат на 3:4. И Јелен ће остати на само два корака од лидера јер је имао успешно гостовање код комшија у Церовцу (1:3). Сва три гола постигли су пре него што су домаћи узвратили, и то преко различитих играча. Треба напоменути да се овај дерби сусрет завршио без јавних опомена. Идентичан резултат имамо и у утакмици одиграној у Коцељеви, где су актери били Борац БТГ и Заблаће. Разлика је у кретању резултата, који је поред почетног био поравнат и на 1:1 у 49. минуту, но он је био на снази тек неких 60 секунди пошто су Заблаћани преко Срђана Радивојевића поново стекли предност. Својим другим голом (85) победу гостију потврдио је Никола Дамњановић. Веома успешно Бојић је привео крају полусезону. У последње четири утакмице освојили су 10 бодова, и при томе славили су против комшија из Слатина на њиховом терену (0:2). На истеку сат времена игре постигнут је први погодак у режији Марка Живановића. Једанаестерац у 75′ сигурно је извео Милан Остојић за коначних 0:2. На половини такмичења Рудар је и даље непоражен уз 23 освојена бода, што је за два више од најближих такмаца – Младости Св. и Јелена. Заблаће (18) ће вребати своју шансу, и ту се табела већ раздваја јер Галеб има шест бодова мање. Двоцифрени су још Јединство и Бојић (10), Борац има бод мање од њих, Младост Сл. три, а Метлић је и даље у негативном салду са почетка (-3).

На другој страни, у групи Мачва, готово да нисмо имали ни трунку неизвесности. Најмањом разликом којом је један тим славио била је три, а највећа осам голова. Та најубедљивија победа приписује се Торпеду над Ромом (9:1). Постизали су домаћи голове готово у свакој деоници меча, од чега пет пута Немања Рајић и три Немања Воротовић. Омладинац је располагао са само 10 играча против Слоге која је на први гол чекала до 40. минута. Након тога, поготово у другом полувремену, све је било значајно лакше и гости су постигли још четири за високих 0:5. Према очекивању и најави, Санрајс је такође играо за гол више против Напретка (7:0) ради опстанка на првом месту током зиме. Са овим тријумфом направили су гол разлику +29, што је у овом тренутку за девет више од Слоге која ће у наредна два викенда одиграти преостале утакмице. Партизан је у дуелу против Савациума посао завршио већ за непуних 45 минута. У 41. водио је са 4:0, са по два гола Александра Грковића и Небојше Мијаиловића. Други период протекао је мирно, тек уз почасни погодак Луке Пантелића (61′) за госте. Пролетер је против Цуљковића утакмицу почео са осморицом, тако да гости нису имали проблема да остваре позитиван резултат. Меч је прекинут у 40. минуту при резултату 0:3 јер су домаћи остали са недовољним бројем играча на терену. Санрајс је остао непоражен, приликом чега је сакупио два бода мање од максималних 27. Слога (19) ће тежити том учинку, а Торпедо (18) што мањем заостатку. Рома је сигурна на четвртом са 14, у друштву Партизана и Омладинца који имају по 13. Доњи део табеле предводи Цуљковић (9), испред Савациума (7), Напретка (4) и Пролетера (0).

У оквиру ове вести можете видети све резултате и табеле након 9. кола градских фудбалских лига Шабац – Мачва и Поцерина.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА



Verified by MonsterInsights