Два комплетно различита голгетерска учинка у две градске шабачке лиге. У Мачви изузетно распуцани, уз импозантан број од 29 голова, наспрам скромних 12 у Поцерини. Од тих 12, чак пет их је постигнуто у дербију који је Рудар ДЦР убедљиво решио у своју корист – 4:1. По два поготка домаћин је постигао у оба полувремена, са четири различита стрелца. Знали су да искористе и бројчану предност на почетку другог полувремена – у које су гости ушли охрабрени пошто су претходно смањили резултат пре самог краја првог дела, када је директан црвени картон зарадио Богдан Јуришић због спречавања опасног напада. Нове две “рецке” Драгана Николића и нови бодови за Јелен који је поново лидер захваљујући тријумфу против Младости Сл. (0:2). Предност је рано стигла, у 6. минуту, праћена искључењем домаћег играча Ненада Чекића у 10. У 56. минуту Николић је постигао свој други, за већ укупно 12 погодак у сезони. Идентичан резултат одигран је у Метлићу одакле се тријумфално кући враћају фудбалери Борца БТГ. Мрежа се први пут затресла у 68. минуту, а начео ју је Александар Тимотић. У финишу меча гости осигуравају успех преко Небојше Томића (88`). Утакмица у Церовцу обећавала је много више голова од оних који су постигнути са 25. минутом када је било 1:2 за екипу Заблаћа, међутим, испоставило се да је то уједно коначан резултат. Срђан Радивојевић је до 12. минута два пута затресао мрежу Церовчана, да би Марко Матић касније узвратио, али као што је већ речено, резултат се више није мењао. Тек трећи пут бодови су подељени у Поцерини, и то у мечу Јединство – Бојић. Почетни резултат није доживео никакве промене, па су тако играчи Јединства први пут сачували свој гол, док је Бојић у томе успео у три наврата. Табела у Поцерини доживела је много промена позиција. Јелен је дакле поново први са 18 бодова, једним више од Рудара са којим ће играти наредног викенда код куће и где ће се највероватније одлучивати о јесењем прваку. Услед два узастопна пораза Младост Св. (15) је склизнула на треће место, док је Галеб “уступио” место Заблаћу јер имају идентичан број бодова (12). Борац се домогао деветог бода и шестог места, а прате га Младост Сл. и Јединство који имају по седам, Бојић је претпоследњи са четири, док ће Метлић морати да настави да се бори за своје прве бодове зарад изласка из почетног минуса.

Најзанимљивију утакмицу овог викенда одиграли су Партизан и Рома, окончана 5:4 у корист гостију који су већим делом сусрета имали предност, мада, треба имати у виду да је поред почетних 0:0 резултат био поравнат још четири пута. Последњи и победоносни погодак у овој голеади, у 92. минуту, приписује се резервисти Роме, Илији Јовановићу. Како полусезона одмиче Санрајс игра све боље и убедљивије што је показао већ у првом делу меча у Слепчевићу. На полувремену је било високих 0:4, уз хет-трик Ненада Вуковића, док су у наставку додали још један преко Горана Мијаиловића. Сличан развој дешавања виђен је и у Табановићу где је Торпедо са 5:0 надиграо Напредак. Синиша Николић био је неухватљив за одбрану екипе из Шеварица постигавши чак четири гола за свој тим. Слога је успела да надокнади минус од два гола у Касарским ливадама и да освоји сва три бода, приликом чега су два гола постигли у надокнади времена, а сва три у последњих десетак минута. Пролетер је тако остао без својих првих бодова у сезони и са само још две прилике да до њих дође током јесени. Цуљковић и Савациум су такође приредили узбудљив и динамичан дуел завршен 3:2 и са два резултатска преокрета. Онај други, који је домаћима донео сва три бода, одвио се у само пар минута након другог гола Шапчана, тачније у 72. и 75. минуту. Санрајс ће и наредно коло дочекати као лидер са 19 бодова, што је за четири више од Торпеда и шест од Слоге, с тим да ривали имају мање мечева. Три везана тријумфа Рому (11) су позиционирали иза ових екипа, са бодом више испред Омладинца и четири од Савациума и Партизана. Цуљковић (6) је коначно обрадовао своје навијаче, па су тако претпоследње место поново препустили Напретку (4), док ће “фењер” и даље припадати фудбалерима Пролетера.

У оквиру ове вести можете пратити видети све резултате, табеле и стрелце након 7. кола градских фудбалских лига Шабац – Мачва и Поцерина.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА



Verified by MonsterInsights