Највеће изненађење, вероватно и целог досадашњг првенства, приредили су нам фудбалери Младости из Слатине победивши као гости имењака из Свилеуве током првог дана викенда. Минималним резултатом нанели су први пораз лидеру на табели групе Поцерина и тако показали да њихове претходне добре партије не прате у потпуности и бодовно стање. Одлучујући моменат десио се у 64. минуту када је гол постигао Огњен Анђелковић. Утакмица на летњиковачком брду није била толико ефикасна колико су нас Рома и Цуљковић навикли. Славили су домаћи са 2:1, након што су у првом делу обе екипе постигле по погодак. Домаћи су до другог и последњег вођства стигли нешто касније од екипе Младост, тачније четири минута касније.

На крају шесте рунде, испоставило се да је свих пет утакмица у Мачви окончано успесима домаћих екипа. Дерби је припао Санрајсу – 4:1, с тим да је висок тријумф обезбеђен у финишу. Почело је аутоголом гостију у 16. минуту, да би Шапчани до полувремена ту предност удвостручили. Гости су запретили у 49., поново вративши неизвесност у сусрет, но више од тога нису направили. Најубедљивија је била Слога у дуелу са Дреновчанима (6:1). Половину голова постигли су у првом делу, од чега су два била дело Владимира Ђукића. Хет-трик је заокружио последњим голом на мечу, а до тада два је додао и Милош Маринковић. Почасни погодак Партизан је постигао при резултату 5:0. Након велике борбе са Пролетером код куће, Напредак је дочекао своју прву победу. Бодове је донео погодак Драгослава Арсеновића у 75. минуту. На затварању кола на Градском стадиону виђена је изузетно садржајна утакмица и чак 12 голова између домаћег Савациума и Омладинца. Помало неочекивано је то што је већина њих, и то осам голова, завршило у мрежи екипе из Слепчевића, нарочито када се има у виду да је после првих 45 минута било 2:2. Резултат је још једном био поравнат у 53. минуту, међутим Савациум од тада постиже пет узастопних голова, што је било више него довољно за решавање питање победника. Живорад Маринковић је имао свој дан, стрелац три гола, у стопу праћен Николом Ковачевићем и Давидом Стојићевићем који су додали по два. Санрајс (16) је увећао своју предност у односу на првог пратиоца – Торпедо (12), док су Слога и Омладинац поравнати на коти 10. Рома (8) се пробила до петог места, са бодом више од Савациума и Партизана. Напредак је иза себе оставио Цуљковић, док последње место и даље припада Пролетеру.

Мали број голова обележио је овај викенд у Поцерини, чему су допринела три меча завршена најмањим могућим победама. Поред поменутог у Свилеуви, Бојић и Рудар су остварили тај резултат и то након што су обе екипе гол постигле у првих 15 минута. Бојић је то учинио на свом терену против Метлића, док је Рудар положио тежак испит у Заблаћу. Није се дао уздрмати Борац на чињеницу да је Галеб направио резултатски преокрет. Имали су спреман одговор, нарочито онај који су реализовали у последњих десетак минута када су преко Небојше Томића постигли два гола и освојили вредне бодове. Као да је јучерашњи пораз Младости дао Јелену много више елана за меч против Јединства. Нанели су комшијама изузетно висок пораз (7:1), пре свега захваљујући сјајној игри у периоду између 61. до 78. минута. Тада су постигли чак пет голова, а треба поменути и голгетерске учинке Јовице Ђокића и Драгана Николића који су имали по три “рецке”. Младост Св. и Јелен поново имају исти број бодова – 15. Рудар ДЦР, који ће бити њихов противник у наредна два кола, прати их у стопу (14). Пораз је Галеб удаљио од водећих (12), док ће Заблаће (9) сачекати наредно коло како би дошло до свог двоцифреног салда. Други део табеле предоводи Младост Сл. са седам, Јединство и Борац БТГ имају по шест, Бојић је ушао у позитивну зону, за шта ће Метлићу бити потребно време да учини.

У оквиру ове вести можете видети резултате и табеле након 6. кола градских фудбалских лига ШабацМачва и Поцерина.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА



Verified by MonsterInsights