Два кола пре краја имамо два од три сигурна учесника вишег ранга за наредну сезону, по једног из обе лиге. У питању су Металопластика из ГФЛ Мачва и Корман из ГФЛ Поцерина. Како одмарају наредног викенда, Шапчани ће највероватније сачекати последње коло како би видели да ли ће међуопштински ранг дочекати уједно и као прваци лиге. Такву недоумицу Корман нема, јер њихова предност износи осам бодова насупрот шест који су доступни. Што се тиче преостала два места, једног директног и једног баражног, Слога и Јелен су у трци у Мачви, а Ранковац, Галеб и Младост Св. у Поцерини. Екипа из Дуваништа путује у Варну где домаћин не игра на нивоу јесењих партија, док у Јеленчи дочекују поново последњу Рому, која до јучерашње заостале утакмице то није била захваљујући три узастопна тријумфа. У преосталим мечевима Мачве, Пролетер ће тражити прекид црне серије у дуелу са Партизаном којег такође прати низ од четири неуспеха. То ће им уједно бити и задња прилика, јер ће са овом утакмицом фудбалери Пролетера сезону привести крају. Екипа која не би хтела да се сезона ускоро заврши је вероватно Цуљковић. Освојили су 10 бодова у четири утакмице и у одличном расположењу путују у Шабац на меч са Савациумом. Међутим, домаћин је сигурно далеко мотивисанији након победе у Варни.

Ранковац и Галеб дефинитивно чине дерби кола. Четири бода Ранковц има у односу на ривале, тако да би им победа “зацементирала” баражну позицију, док би би друга два исхода закомликовала тај положај имајући у виду да их у последњем колу очекује гостовање Корману. Првака Поцерине у претпоследњем колу угостиће Бојић. Трећа заинтересована страна за резултат у Накучанима јесте Младост Св. Они ће свој меч играти против имењака из Слатине, такође у улози госта. И остала два меча Поцерине биће веома занимљиви. Заблаће и Јединство одмериће снаге у коначној одлуци у вези пласмана у горњи део, односно за пето место на табели на којем су се често смењивали. Последњи међусобни сусрет коцељевачких екипа је између Рудара ДЦР и Борца БТГ. Тим из Баталага славио је у првом мечу са 4:2, што им је уједно и последње славље у овој сезони, јер су након тога поражени седам пута, уз само један реми. На другој страни, Рудар је бележио значајно боље резултате током пролећа – четири победе и три пораза.

Све утакмице играће се у недељу, у 11 часова, са изузетком утакмице Савациум Цуљковић која почиње у 12. Као што је већ речено, слободан викенд у Мачви имаће Металопластика.


Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Недеља, 11.00 (Јеленча): Јелен – Рома

(2-1-0, 8:5 гол разлика – 2:3 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Варна): Варна – Слога

(0-0-1, 3:4 гол разлика – 4:3 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Шабац – Касарске ливаде): Пролетер – Партизан

(2-1-13, 21:48 гол разлика – 3:1 у првом делу)

Недеља, 12.00 (Шабац – Градски стадион): Савациум – Цуљковић

(1-0-2, 5:8 гол разлика – 4:1 у првом делу)

Слободан је ПОФК “Металопластика” из Шапца.


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Недеља, 11.00 (Накучани): Ранковац – Галеб

(2-1-2, 9:9 гол разлика – 4:1 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Заблаће): Заблаће – Јединство

(10-3-3, 44:23 гол разлика – 5:1 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Доње Црниљево): Рудар ДЦР – Борац БТГ

(3-2-5, 20:26 гол разлика – 4:2 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Слатина): Младост Сл. – Младост Св.

(1-3-5, 17:26 гол разлика – 6:3 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Бојић): Бојић – Корман

(1-0-4, 9:20 гол разлика – 2:0 у првом делу)


НАПОМЕНА: Међусобни резултати преузети су са портала http://srbijasport.net.

Verified by MonsterInsights