Са последњим викендом маја завршиће се и сезона 2022/23. у градским шабачким лигама. Преостаће само да учесник баража одигра утакмицу са другопласираним из ОФЛ Владимирци, а од 19. кола јасно је да ће то бити екипа Ранковца. Недоумице се углавном везују за ГФЛ Мачва, односно ко ће понети шампионски наслов, и оно важније – ко ће се придружити Металопластици у међуопштинском рангу. На ово друго питање одговор ћемо добити директним суочавањем другопласиране Слоге и трећепласираног Јелена. Након бодова, међусобни сусрет је кључан фактор пропозиција везан за позиције које директно одлучују о пласману у виши степен такмичења. Он тренутно фаворизује Јелен који је славио у првом мечу са 4:2. Обзиром на заостатак од три бода, победа би екипу из Јеленче довела до жељене позиције два, док домаћину погодује и реми, уз наравно њихов тријумф. Водећа Металопластика ће у Цуљковићу јурити пехар намењен шампиону. Они дакле кроје своју судбину без обзира на исход претходног сусрета, али им неће бити лако ако Цуљковић буде играо на нивоу до сада приказаних пролећних партија у којима је сакупио чак 14 бодова. У преостале две утакмице Мачве у игри је борба за што бољи пласман. Партизан и Варна налазе се у значајно лошим формама, са чак “сакупљених” 11 пораза у низу између себе – Варна (6) и Партизан (5). Међутим, победа би и једне и друге одвела до пласмана на пето место, односно у “златну средину”. У случају Роме и Савациума у оптицају је борба за избегавање самог зачеља на табели. Оно тренутно припада Роми, уз један бод предности који има Савациум.

И поред једног више клуба у Поцерини готово да нема нерешних питања, тек по које место да буде везано искључиво само за једну екипу. Дуел са Корманом заправо ће бити више припремна утакмица за тим из Накучана пред бараж. Сада већ првака Поцерине, противници нису успели озбиљније угрозити током пролећа, док су питање шампиона решили по завршетку 18. кола. Младост Св. треба да овери треће место против Бојића, док ће Галеб играти у комшилуку – у Малој Врањској, за потврду свог високог пласмана. Добру утакмицу можемо очекивати и у Доњем Црниљеву где ће Рудар угостити Заблаће. Домаћин је освојио чак 15 бодова током пролећа с тим да им је један одузет, док је Заблаће било још боље освојивши 18. Баш као и у Мачви, последње коло и у овој лиги доноси нам дерби зачеља јер ће Борац БТГ дочекати Младост Сл. Какав год резултат био, екипе ће остати на својим положајима на којима се већ дуже време и налазе.

Утакмица у суботу играће се у 17 часова и 30 минута, док су у недељу заказане у стандардних 11. Слободна екипа, уједно и прва коју је сезону привела крају, јесте Пролетер из Шапца.


Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Субота, 17.30 (Шабац – Летњиковац): Рома – Савациум

(0-0-1, 2:5 гол разлика – 5:2 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Дреновац): Партизан – Варна

(2-0-1, 11:6 гол разлика – 3:1 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Дуваниште): Слога – Јелен

(0-0-1, 2:4 гол разлика – 4:2 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Цуљковић): Цуљковић – Металопластика

(9-0-6, 40:28 гол разлика – 7:0 у првом делу)

Слободан је ФК “Пролетер” из Шапца.


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Недеља, 11.00 (Корман): Корман – Ранковац

(3-0-2, 9:7 гол разлика – 0:1 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Свилеува): Младост Св. – Бојић

(3-2-3, 15:12 гол разлика – 0:3 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Баталаге): Борац БТГ – Младост Сл.

(1-1-3, 8:10 гол разлика – 3:1 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Доње Црниљево): Рудар ДЦР – Заблаће

(0-0-5, 7:15 гол разлика – 3:2 у првом делу)

Недеља, 11.00 (Мала Врањска): Јединство – Галеб

(1-1-7, 9:36 гол разлика – 4:3 у првом делу)


НАПОМЕНА: Међусобни резултати преузети су са портала http://srbijasport.net.

Verified by MonsterInsights