Шесто коло биће веома занимљиво за све три групе, из разлога што у свакој има по једна утакмица која има елементе дербија. Почев од групе Мачва 1, где ће се у Слепчевићу играти најважнији меч током јесењег дела. Услед пораза Омладинца у Цуљковићу и почетног минуса, разлика у овом тренутку износи значајних шест бодова у корист Торпеда. Прошле године одиграли су две утакмице у којима је на крају екипа из Табановића излазила као победник (3:2 и 1:2). Поменути Цуљковић и ово коло играће код куће, овога пута против Слоге. Већ четири пута Слога је одиграла нерешено, али тај резултат, на шест међусобних утакмица у Цуљковићу, никада није виђен. Дреновчани ће прву победу тражити у комшилуку, у Шеварицама. Традиција је на страни Партизана који у 11 мечева нису доживели нити један пораз од Напретка. Други Напретак, из Рибара, састаће се са другом екипом која није забележила тријумф – Мајур. Иначе, тимови нису играле дуже од 10 година, тачније од јуна 2013. године када су снаге одмерили у вишем рангу такмичења.

Први од три круга такмичења је завршен у другој Мачвиној групи, где ће важну утакмицу одиграти Бенске Баре и Слога. Екипе заузимају треће и друго место, са разликом од три бода између њих. Другу од три узастопне утакмица на свом терену Феникс ће играти у осетно подређеном положају обзиром да ће дочекати водећи Пролетер. Последњи пар чине Думача и Савациум, који су до сада остварили сличне учинке. У првом колу поделили су бодове (2:2).

Дерби у Поцерини играће се у Свилеуви где ће домаћа Младост угостити Милош Поцерац од којег имају шест бодова више, али и утакмицу више. Ово је прва у низу од три тешке утакмице за лидера којем после следи сусрет са комшијама из Баталага као гост, затим паузирају и онда у последњем колу играју код куће са екипом из Јеленче. Фудбалери Јелена имаће поправни на свом терену против Бојића, што ће бити прилика за реванш за пролећни пораз из прошле сезоне када је Бојић славио са 4:1. Галеб неће далеко од куће јер гостују у Малој Врањској. Поред тога што домаћем Јединству не иде на резултатском плану, комшије су им традиционално веома тежак ривал.

Парови са највећим бројем међусобних утакмица обично долазе из Поцерине и овога пута су то Метлић и Заблаће. Они су одиграли 24 утакмице, а Заблаће води са 12:8 победа, док су се четири утакмице завршиле нерешено. Иако су у доњем делу табеле, обе екипе у сусрет улазе са тријумфом из последњих одиграних утакмица.

Распоред остаје идентичном од прошлог кола, односно три утакмице играће се у суботу од 15, док ће у недељу свих осам почети у 11 часова. Борац БТГ паузираће у Поцерини.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА

Градска фудбалска лига “МАЧВА 1”

Недеља, 11.00 (Слепчевић): Омладинац 2013 – Торпедо 1924

(6-2-9, 36:33 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Шеварице): Напредак (Ш) – Партизан

(0-2-9, 7:39 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Мајур): Мајур – Напредак (Р)

(1-0-3, 8:10 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Цуљковић): Цуљковић – Слога (Д)

(5-1-7 27:33 гол разлика)


Градска фудбалска лига “МАЧВА 2”

Субота, 15.00 (Шабац – ФК “Борац”): Бенска Бара – Слога (Б)

(0-0-1, 0:2 гол разлика)

Субота, 15.00 (Поцерски Метковић): Думача – Савациум

(0-1-0, 2:2 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Шабац – СЦ Феникс): Феникс – Пролетер

(0-0-1, 0:3 гол разлика)


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Субота, 15.00 (Свилеува): Младост – Милош Поцерац

(4-2-2, 19:13 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Јеленча): Јелен – Бојић

(3-0-1, 12:7 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Мала Врањска): Јединство – Галеб 1984

(1-1-10, 15:46 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Метлић): Метлић – Заблаће

(8-4-12, 36:55 гол разлика)

Слободан је ФК “Борац БТГ” из Баталага


РЕЗУЛТАТЕ СВИХ СЕНИОРСКИХ ЕКИПА ЧЛАНОВА ГФС ШАБАЦ МОЖЕТЕ ПРАТИТИ НА СТРАНИЦИ РЕЗУЛТАТИ→СВЕ ЛИГЕ КОЈА СЕ НАЛАЗИ НА ОВОМ ЛИНКУ.



НАПОМЕНА: Међусобни резултати преузети су са портала http://srbijasport.net.


Verified by MonsterInsights