У петом колу чак три екипе су изгубиле статус непоражених, од којих две у групи Поцерина и једна у групи Мачва 1. Пре тога, мало статистике. На 11 утакмица постигнуто је 46 голова, 16 у групама Мачва 1 и Поцерина и 14 у Мачва 2. Једна утакмица се завршила нерешено, док су домаћи и гости били уједначени са по пет победа, само што је укупна гол разлика параметар који иде у корист гостујућим екипама (27:19).

Милош Поцерац и Јелен су те две екипе које су доживеле своје неуспехе овог викенда у Поцерини. Борац је одиграо одлично у Горњој Врањској одакле се у Баталаге вратио са сва три бода (1:2). То је уједно тријумф који им је донео другу позицију након ове рунде, међутим, њих тек очекује недеља паузе. Јелен је у два наврата надокнадио дефицит у Церовцу, али је трећи пут било превише иако су имали играча више током већег дела другог полувремена (3:2). То је додатно утицало на расположење у редовима Свилеувчана који су сигурно славили у Бојићу са 4:1. Наређали су четири гола пре него што је домаћин у финишу постигао почасни погодак. Прве бодове освојило је и Заблаће савладавши Јединство са 3:0, па је тако “фењер” прешао у руке екипе из Мале Врањске.

Фудбалери Цуљковића су још једном на делу показали да воле да играју са фаворитима. Успели су да нанесу први пораз Омладинцу (2:1) иако су били у сличној позицији као Церовчани, с тим да је победоносни гол дошао из позиције када су имали десеторицу на терену, при крају меча у 86. минуту. Торпедо се поново “гостио” у Дреновцу, мада утакмица није ни дошла до краја. У тренутку прекида резулат је гласио 6:2 у корист екипе из Табановића чија се предност у односу на другопласирани Омладинац увећала на шест бодова. Слаба утеха Шеваричанима било је иницијално вођство у дуелу са имењаком из Рибара. Домаћини су преокренули већ до полувремена и то је уједно био и коначан резултат утакмице (2:1). Слога је поново поделила бодове са својим противником, овога пута са Мајурцима (1:1). Повели су на истеку првог дела игре преко Марка Лазаревића, да би погодак вредан бода поново постигао Срђан Дудић у 70. минуту.

У другој Мачвиној групи Пролетер и Слога забележили су вредне тријумфе којима су се наметнули као водећи двојац. Слога је четврту победу уписала над Думачом и то са високих 0:5 у Поцерском Метковићу, док је Пролетер добио дерби против Бенских Бара (4:1). Рано су гости повели, али све је много лакше за тим из Касарских ливада када голове постиже Божидар Братић, далеко најбољи стрелац ове групе и тренутно најефикаснији играч у све три, који је постигао хет-трик. У још једном сусрету градских клубова, Феникса и Савациума, радовали су се гости. Сва четири постигнута гола на овој утакмици завршили су у мрежи Феникса (0:4), што је било више него довољно за прву овосезонску победу Савациума.

У оквиру ове вести можете видети резултате и табеле након 5. кола. Најаву кола могли сте да прочитате ОВДЕ.

НАПОМЕНА:

  • Утакмица Партизан – Торпедо 1924 прекинута је у 63. минуту због недовољног броја играча домаће екипе како би могла да се настави. Утакмица ће бити регистрована по доношењу одлуке надлежног комесара.

  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА

  • Градска фудбалска лига “Мачва 1”

  • Градска фудбалска лига “Мачва 2”

  • Градска фудбалска лига “Поцерина”

РЕЗУЛТАТЕ СВИХ СЕНИОРСКИХ ЕКИПА ЧЛАНОВА ГФС ШАБАЦ МОЖЕТЕ ПРАТИТИ НА СТРАНИЦИ РЕЗУЛТАТИ→СВЕ ЛИГЕ КОЈА СЕ НАЛАЗИ НА ОВОМ ЛИНКУ.


Verified by MonsterInsights