Са следећим колом прећи ћемо преко половине од предвиђеног јесењег распореда. Мечеви који ће отворити пето по реду, односно они у суботу, уједно ће бити међу битнијима. Два су таква у групи Мачва 2, пре свега Пролетер – Бенске Баре, затим и Думача – Слога (Б). Након прошлогодишњег иступања из такмичења на половини сезоне, фудбалери Пролетера су одлично стартовали у новој и тренутно су једина екипа без пораза у овој групи. Бенске Баре такође улазе у дерби сјајног расположења услед три везане победе, а након овог, следи им и важан сусрет са Слогом. Иако је трећина такмичења у питању, вероватно да би само победа Думачу оставила у трци за највиши пласман јер већ сада имају дефицит од седам бодова у односу на Пролетер. У последњем мечу групе састаће се Феникс и Савациум што ће бити прилика за тимове да остваре прву победу.

У суботу ће играти и Милош Поцерац – Борац БТГ, екипе које се налазе једна до друге на табели, на позицијама три и четири. Подједнако занимљив дуел требало би да нам обезбеде Галеб и Јелен, тим пре што се слабије пласирана екипа, тј. Галеба, налази у улози домаћина. Међутим, Јелен се у прошлости одлично сналазио у Церовцу са учинком од пет победа, две нерешене и само једним поразом. Првопласирана Младост ће се овог викенда доказивати у Бојићу, као добар вид изазова и увертире пред читав низ тешких утакмица које је очекују и које ће сигурно понајвише одлучити о поретку тимова на крају јесењег дела.

Занимљива ситуација у групи Мачва 1, где су се Торпедо и Омладинац већ након четири кола издвојили на табели испред осталих шест, које раздвајају само три бода. Иначе, нема више екипа у у овој групи које немају освојен бод, сви су забележили макар један позитиван резултат, но треба попунити и колену са победама. Тај задатак имају још три екипе, од којих ће две управо играти једна против друге – Слога и Мајур. Сигурно да су околности и екипе другачије од прошле сезоне када су играли у вишем рангу, у којем је Слога била успешнија са победом и ремијем (1:0 и 3:3). Партизан ће имати тежак задатак у стицању те победе, јер ће насупрот себе у Дреновцу за ривала имати водећи Торпедо, од кога је у априлу ове године доживео један од тежих пораза у скорије време (1:9). Корак за Табановчанима, пред међусобни окршај у шестом колу, Омладинац ће морати да одржи на гостовању у Цуљковићу против кога је одиграо два неизвесна меча прошле сезоне (3:2 и 1:2). Посебну драж имаће меч између два Напретка који ће се надигравати у Рибарима. До сада су оба тима сакупила по четири бода и евентуална три би победника позиционирала у горњој половини табеле.

Први бод, или бодови, очекују Заблаће и Јединство, што је уједно наш пар са највећим бројем међусобних сусрета у петом колу. Број утакмица који бележимо на порталу srbijasport.net је 25, којих се радије сећају они који припадају Заблаћу. Победу су однели 15 пута, што је за седам више од Јединства, док су нерешено одиграли у само два наврата.

Као што је поменуто, три утакмице играће се у суботу од 15, док ће у недељу све почети у 11 часова. У групи Поцерина, Метлић ће бити тај који ће имати недељу паузе.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА

Градска фудбалска лига “МАЧВА 1”

Недеља, 11.00 (Цуљковић): Цуљковић – Омладинац 2013

(1-1-8, 18:29 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Дуваниште): Слога (Д) – Мајур

(2-1-7, 12:24 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Рибари): Напредак (Р) – Напредак (Ш)

(2-0-2, 12:9 :гол разлика)

Недеља, 11.00 (Дреновац): Партизан – Торпедо 1924

(3-2-5 17:26 гол разлика)


Градска фудбалска лига “МАЧВА 2”

Субота, 15.00 (Шабац – Касарске ливаде): Пролетер – Бенска Бара

(0-0-0, 0:0 гол разлика)

Субота, 15.00 (Поцерски Метковић): Думача – Слога (Б)

(0-0-0, 0:0 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Шабац – СЦ Феникс): Феникс – Савациум

(0-0-0, 0:0 гол разлика)


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Субота, 15.00 (Горња Врањска): Милош Поцерац – Борац БТГ

(0-1-1, 5:7 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Заблаће): Заблаће – Јединство

(15-2-8, 69:42 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Церовац): Галеб 1984 – Јелен

(2-4-10, 17:35 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Бојић): Бојић – Младост

(3-2-5, 17:28 гол разлика)

Слободан је ФК “Метлић” из Метлића


РЕЗУЛТАТЕ СВИХ СЕНИОРСКИХ ЕКИПА ЧЛАНОВА ГФС ШАБАЦ МОЖЕТЕ ПРАТИТИ НА СТРАНИЦИ РЕЗУЛТАТИ→СВЕ ЛИГЕ КОЈА СЕ НАЛАЗИ НА ОВОМ ЛИНКУ.



НАПОМЕНА: Међусобни резултати преузети су са портала http://srbijasport.net.


Verified by MonsterInsights