У просторијама Соколског дома у Шапцу у петак 16. августа одржана је обједињена конференција за све клубове који ће учествовати у шабачким градским лигама. Конференција је радила по првобитно предложеном дневном реду, уз отварање од стране председника ГФС Шабац, Драгана Антонића. Већина од 25 клубова имала је своје представнике, који су одлучили да изаберу први од два предложена модела такмичења. Тај модел подразумева три лиге – Мачва и Поцерина, од којих би две биле у оквиру групе МачваМачва 1 и 2. Осам екипа налазиће се у обе групе Мачва, док ће једна више екипа чинити Поцерину. Систем такмичења је другачији за ове лиге, у Мачви ће се након два круга направити плеј-оф група од прве четири екипе, уз преношење свих бодова, које ће имати такмичарске бројеве у складу са заузетом позицијом. У Поцерини ће бити примењен класичан двокружни систем такмичења. Клубови су гласањем одлучили да све лиге стартују 14/15. септембра, што значи да ће се јесењи део сезоне привести крају 9/10. новембра и то из разлога што ће група Мачва током јесени одиграти и два кола из другог круга.


  • НАПОМЕНЕ

– Лиге су направљене на COMET-у и порталу srbijasport.net, али термини утакмица НИСУ КОНАЧНИ јер нису сви клубови попунили упитник који је неопходан и ради прављења адресара лига.

– Негативни бодови: Метлић (-3), Омладинац 2013 (-3) и Думача (-2).

  • Генералне информације

ПОЧЕТАК: 14/15. септембар Крај јесењег дела: 9/10. новембар (без ванредних кола)

ТРОШКОВНИК: 9.000 динара за службена лица (по 2.000 за три судије, 1.800 за делегата и 1.200 за путни трошак). Чланарина за такмичење по полусезони износи 5.000, укупно 10.000 динара.

ИЗМЕНЕ: Екипе могу да изврше ПЕТ измена у ТРИ прекида, с тим да се полувреме не рачуна као прекид

ПРИПРЕМА: Обавезе око припрема утакмица остају исте (пријава утакмице МУП-у, лиценцирани редар, састављање спискова од стране гостију ко ће седети на клупи…)

  • COMET обавезе (записник, играчи, службена лица)

– Екипе убацују своје саставе у систем, по могућству, најкасније 15 минута пре почетка заказане утакмице. Записник (СТАРТ ЛИСТА опција) се затим штампа у четири примерка и дели представницима клубова и службеним лицима. Препорука је да се одтшампа и примерак-два СТАРТ ЛИСТЕ – ПРОТОКОЛ из разлога јер се виде сва службена лица обеју екипа.

– У случају грешака, проблема са интернетом, промена бројева играча, недолазака претходно убачених играча или ситуација попут повреда пре почетка утакмице која би изискивала замену играча у постави, неопходно је позвати администратора такмичења ради откључавања система, његове директне корекције или, по потреби, комплетног уношења састава.

– По завршетку утакмице клубови немају никакве обавезе поводом испуњавања записника, већ то чине службена лица убацивањем података у систем.

– На време завршити верификације играча, њихове чланарине и лекарске прегледе.

СЛУЖБЕНА ЛИЦА: ДОМАЋИН: представник клуба, комесар за безбедност, медицински радник и тренер. ГОСТ: представник клуба и тренер.

  • НАПОМЕНА: Одлуком ФСС-а играч не може да буде тренер и играч, на шта је ФСРЗС упутио приговор и тренутно се чека одговор ФСС-а. Због тога, клубовима ће у прва четири кола бити толерисано да немају тренера, тако да играч који има тренерску лиценцу може несметано да игра. Поред тога и после овог рока, а услед аматерских статуса клубова, током сезоне клубови не морају имати тренера на још два кола.

ЛИНК: Документа – COMET (чланарине, лекарски, захтеви и одлуке за особље клуба…)

  • Градска фудбалска лига “Поцерина”
  • ПРЕДСЕДНИК КОНФЕРЕНЦИЈЕ: Бранко Софранић (ФК Младост Свилеува)
  • ЗАМЕНИК: Милан Шуманац (ОФК Јелен – Јеленча)
  • ПРОПОЗИЦИЈЕ: Први директно улази у МОЛ “Поцерина”. Другопласирани ће играти бараж са другопласираном екипом ОФЛ Владимирци.
  • НЕГАТИВНИ БОДОВИ: Метлић започиње такмичење са негативна три бода (3).
БРОЈКЛУБМЕСТО
1ЈеленЈеленча
2ЈединствоМала Врањска
3МетлићМетлић
4ЗаблаћеЗаблаће
5Галеб 1984Церовац
6БојићБојић
7Милош Поцерац 2013Горња Врањска
8Борац БТГБаталаге
9МладостСвилеува
Градска фудбалска лига Поцерина
  • Градска фудбалска лига “Мачва” (1 и 2)
  • ПРЕДСЕДНИК КОНФЕРЕНЦИЈЕ: Марко Милошевић (ОФК Пролетер – Шабац из Мачве 2)
  • ЗАМЕНИК: Никола Гератовић (ФК Партизан – Дреновац из Мачве 1)
  • ПРОПОЗИЦИЈЕ: Прве екипе из обе групе директно улазе у МОЛ “Мачва”. Друге екипе из обе групе играле би бараж између себе, можда и са представником ОФЛ Богатић уколико би ова лига имала мање од пет клубова.
  • НЕГАТИВНИ БОДОВИ: Омладинац ће започети такмичење са негативна три бода (3), а Думача са два (2).
БРОЈКЛУБМЕСТО
1НапредакШеварице
2МајурМајур
3ЦуљковићЦуљковић
4СлогаДуваниште
5Напредак 1928Рибари
6ПартизанДреновац
7Торпедо 1924Табановић
8Омладинац 2013Слепчевић
Градска фудбалска лига Мачва 1
БРОЈКЛУБМЕСТО
1Летњиковац 1983Шабац
2СлогаБогосавац
3СавациумШабац
4ПролетерШабац
5ФениксШабац
6ДумачаПоцерски Метковић
7РомаПоцерски Причиновић
8Бенска БараШабац
Градска фудбалска лига Мачва 2

За све информације и неопходну помоћ слободно се обратите Канцеларији Савеза.


АДРЕСАР САВЕЗА

Комесар за такмичење: МАРКО ЈАКОВЉЕВИЋ – 064 367 95 08

Комесар за суђење: БРАНКО ТИНТОР – 064 187 42 82

Технички секретар ГФС Шабац: АЛЕКСАНДАР АКСЕНТИЈЕВИЋ – 063 822 11 05

COMET и вебсајт администратор: НЕМАЊА МИЛУТИНОВИЋ – 060 555 37 81


Verified by MonsterInsights