Лига петлића у организацији ГФС Шабац завршена је са освајањем шампионског наслова дечака из Феникса. У јакој конкуренцији од 10 клубова имали су веома успешну сезону коју су привели крају са 17 победа из 18 одиграних утакмица. Преостали исход јесте пораз, претрпљен у последњој утакмици против другопласираног Санрајса, али у моменту када је питање првака већ било решено обзиром да су имали предност од пет бодова. Дакле, прво место заузели су са 51 бодом и гол разликом 94:8. Испоставило се да је победа у првом делу над поменутим ривалом била од круцијалног значаја. Подсетника ради, тада су у самом финишу утакмице направили преокрет и остварили тријумф (1:2).


Тренер шампионског тима је Милован Гајић, који је предводио групу следећих дечака: Вук Миловановић, Младен Влајковић, Марко Павловић, Никола Драгићевић, Лука Јовановић, Алекса Петровић, Огњен Миловановић, Слободан Тумбасевић, Коста Павловић, Небојша Милутиновић, Лука Новаковић, Александар Павловић, Лазар Петровић, Лазар Новаковић, Анђело Миљковић, Матеја Кунаица, Лука Бранковић, Михаило Смиљанић, Никола Тешић, Немања Станковић, Лука Перић, Марко Лазић, Сергеј Станимировић, Никола Давидовски, Огњен Нинковић, Тихомир Аврић, Теодор Митрић, Ђорђе Дошен, Константин Гератовић, Александар Гајић, Павле Мијаиловић, Страхиња Илић, Богољуб Митровић, Андреј Ивановић, Павле Теофиловић и Вукашин Неговановић.

Да су Феникс, али и вицешампион Санрајс, имали одличну сезону говори разлика коју су имали у односу на противнике. Први такав била је екипа Тика-таке која је направила веома добар салдо од 38 бодова захваљујући учинку од 12 победа, два ремија и четири пораза. То је било за два више од Мачве из Богатића, пето место припало је шабачкој Мачви (29), шесто комшијама из Савациума (22) након којег следе: Раднички из Коцељеве (19), Карађорђе из Мишара (13), Јединство из Штитара (4) и Војвода Степа Степановић из Драгиња (3).

Улогу директора лиге током сезоне обављао је Миодраг Стошић.

Сродни линкови: ТАБЕЛА И РЕЗУЛТАТИ | БИЛТЕНИ

  • Коначна табела
  • Резултати
Verified by MonsterInsights