Други део такмичења у 2023/24. у Србији стартовао је за већину клубова у Србији, па самим тим и за чланове Градског фудбалског савеза Шапца. За Моцарт Бет Супер лигу то важи већ дуже од месец дана – први меч одигран је 9. фебруара, док је Моцарт Бет Прва лига Србије, у којој наступа Мачва, почела две недеље касније (24/25. фебруара). До сада је одиграно пет кола, црвено-црни забележили су по једну победу и реми, уз три пораза. Наредни меч играју код куће у суботу 23. марта у 17 часова, а противник ће бити Раднички (НБ).

Српска лига Запад везала се за 10. март, баш као и два ранга ниже такмичење – Мачванска окружна лига. Са викендом иза нас почела је Колубарско-мачванска зона – 16/17. март, али и међуопштинске лиге у организацији Фудбалског савеза Мачванског округа. Што се резултата тиче, Липолист је након преокрета савладао Мачву 1929 из Богатића резултатом 2:1, док је Цер код куће изгубио од другопласираног Борца са 2:0. У два кола Мачванске окружне лиге, четири представника имају укупан скор од две победе и шест пораза, с тим да је одигран и један међусобни меч – Младост – Јединство.

У уводном колу две међуопштинске лиге, наши представници су остварили следеће резултате:


МАЧВА: Дрина (Б) – БУДУЋНОСТ (Д) 1:4, МАЈУР – СЛОГА (Д) 3:3, ПЕТЛОВАЧА – Слобода 6:2, Баир – МЕТАЛОПЛАСТИКА 6:2, ЗАДРУГАР – БУДУЋНОСТ (З) 2:0.

ПОЦЕРИНА: МИШАР – Слога (К) 1:0, ПРИЧИНОВИЋ – ЈЕВРЕМОВАЦ 0:3, Трешњевка – Раднички (Ко) 3:1, КОРМАН – РАНКОВАЦ 2:3, ДОБРАВА ЖАБАР 2020 – ОФК ЛЕТЊИКОВАЦ 1983 1:0, ШИПУРСКЕ ЛИВАДЕ – МЛАДОСТ (ПП) 0:5.

Поред градских лига, пауза још увек траје и за даме из ЖФК “Мачва” чије такмичење у Другој лиги жене “Запад” почиње 13. априла.

Verified by MonsterInsights