Лига петлића ГФС Шабац комплетирана је са јучерашњом заосталом дерби утакмицом из шестог кола, између Санрајса и Феникса, две најбоље пласиране екипе након девет одиграних кола. Лига је почела 9/10. септембра док је девето коло било одиграно првог викенда новембра – 5/6. Клубови су имали веома добар ритам током јесени, одигравши све утакмице, и то у већински заказаним терминима. Подсећамо да лига петлића броји 10 клубова и игра се по двокружном систему такмичења, што значи да ће на пролеће бити одиграно још девет кола. Поред поменутог Феникса (Шабац) и Санрајса (Шабац), у лиги, према редоследу на табели, наступају још Мачва 1929 (Богатић), Тика-така (Шабац), Савациум (Шабац), Мачва (Шабац), Раднички (Коцељева), Карађорђе (Мишар), Јединство (Штитар) и Војвода Степа Степановић (Драгиње).

Кад је реч о јесењем прваку, Феникс је из свих девет утакмица изашао као победник за максималних 27 бодова. Гол разлика им је у плусу од 48 голова, захваљујући 52 постигнута гола и само четири примљена. На одмор одлазе са пет бодова више у односу на Санрајс, којег су савладали у последњем мечу (1:2) ради завршетка јесењег дела такмичења, и то након преокрета у последњим минутима сусрета. Високо треће место заузима Мачва из Богатића са 20 бодова, а тик иза њих налазе се дечаци из Тикатаке са 19. Двоцифрени су још Савациум (15) и Мачва (12), док даље следе Раднички (9), Карађорђе (4), Јединство (4) и Војвода СС (0).

Све резултате првог дела полусезоне и табелу лиге можете погледати путем приложеног билтена. Такође, резултате и табелу можете пратити и на овом ЛИНКУ.


– Билтен

Verified by MonsterInsights