Преостала су још само два викенда редовних кола у оквиру шабачких градских лига. Јесење прваке могли би добити након предстојећег осмог, нарочито у ГФЛ Поцерина где ће играти водећи двојац – Јелен и Рудар ДЦР. Екипе су у одличним формама о чему говори податак да су заједно везале укупно осам победа – 3:5 у корист Рудара који је још увек непоражен. У сва четири досадашња меча славио је тим из Јеленче, с тим да су им се путеви последњи пут укрстили пре више од четири године. За разлику од њих, дуо Младост Св. и Галеб доживео је четири узастопна пораза. Међусобни однос у великој мери фаворизује Церовчане, мада је домаћин овог сусрета претходних сезона почео да остварује боље резултате него у иначе. Заблаће је остварило значајан напредак и сада заузима четврто место које би могли да потврде против Метлића. Гости јесу поражени у свих седам кола, али су углавном скупо “продавали кожу”. Јединство и Младост Сл. су поравнати на табели и готово изједначени у 15 међусобних сусрета, мада су домаћи били бољи у последња три меча, рачунајући и онај из априла када су били више него убедљиви – 8:0. Добар такмичарски меч очекује се и од Бојића и Борца БТГ. Екипе су у мини серији добрих резултата и непоражене су два узастопна викенда, због чега ће сигурно бити мотивисане да полусезону приведу крају са још бољим бодовним салдом.

У групи Мачва, важан меч за врх табеле одиграће Слога и Торпедо 1924. Прошле сезону, у којој су клубови провели у међуопштинском рангу, побеђивале су домаће екипе (5:2 Слога и 4:3 Торпедо). Водећи Санрајс, од кога и највише зависи питање јесењег првака, играће ова два кола у Шапцу, с тим да ће сада бити у улози госта на Градском стадиону где ће га угостити Савациум. Екипе нису играле званичне утакмице у сениорској конкуренцији. Три успеха везала је Рома и наставак те лепе серије тражиће у дуелу са фењерашем – Пролетером. Куриозитет је да су одиграли пет утакмица, али домаћини никада нису победили, заправо освојили су само један бод. Напредак и Омладинац нису играли од сезоне 2018/19. када су фудбалери из Слепчевића били сигурни у оба наврата (5:2 и 0:5). Заправо, Омладинац има 6:0 у исто толико утакмица, док је Напредак сласт победе осетио читаве једне деценије. У две веома занимљиве утакмице у прошлом колу учествовали су Цуљковић и Партизан, које су након преокрета имале различите епилоге по њих. Цуљковић је уписао победу, прву у четвртом мечу код куће, док је Партизан у надокнади остао празних шака. Бод би био довољан Дреновчанима да остану испред ривала, против којег имају позитиван скор.

Две екипе које играју у суботњим терминима – Рома и Младост Св., биће домаћини тог дана са почетком од 14 часова и 30 минута. Због померања сата током недељних јутарњих часова, долази и до померања термина утакмица. Тако ће све утакмице 8., али и 9. кола, почињати у 10 часова.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА

Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Субота, 14.30 (Шабац – Летњиковац): Рома – Пролетер

(2-1-2, 9:8 гол разлика)

Недеља, 10.00 (Шеварице): Напредак – Омладинац 2013

(1-0-7, 11:37 гол разлика)

Недеља, 10.00 (Богосавац): Слога – Торпедо 1924

(3-1-2, 19:17 гол разлика)

Недеља, 10.00 (Цуљковић): Цуљковић – Партизан

(2-2-6 27:37 гол разлика)

Недеља, 12.00 (Шабац – Градски стадион): Савациум – Санрајс Шабац

(0-0-0 0:0 гол разлика)


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Субота, 14.30 (Свилеува): Младост Св. – Галеб

(2-1-10, 21:36 гол разлика)

Недеља, 10.00 (Бојић): Бојић – Борац БТГ

(2-0-4, 12:19 гол разлика)

Недеља, 10.00 (Заблаће): Заблаће – Метлић

(8-2-6, 36:27 гол разлика)

Недеља, 10.00 (Јеленча): Јелен – Рудар ДЦР

(4-0-0, 16:8 гол разлика)

Недеља, 10.00 (Мала Врањска): Јединство – Младост Сл.

(6-2-7, 35:35 гол разлика)


НАПОМЕНА: Међусобни резултати преузети су са портала http://srbijasport.net.


Verified by MonsterInsights