Неће бити много тешко доделити епитет дербија предстојећег шестог кола шабачких градских лига. Он долази из групе Мачва у којој играју прва два тима – Санрајс Шабац и Торпедо 1924. Екипе су непоражене, с тим да Санрајс има један реми, а Торпедо све победе уз утакмицу мање. Трећепласирани Омладинац трку за врх табеле наставља са Градског стадиона где га очекује његов први међусобни меч против Савациума. Дреновчани су изгубили у две утакмице као гости, и то без датог гола. Јесте да су играли против екипа које сада чине дерби кола, али ни овога пута неће имати ништа лакши задатак јер путују у Богосавац. Два узастопна викенда Рома нема потребе да се помери из своје базе са Летњиковца где ће овога пута угостити Цуљковић. У досадашњих седам сусрета бележе изузетно висок просек голова – 6,14. Статистику ремети прошлогодишњи службени резултат са јесени, док су током пролећа, на истом овом месту, играли веома узбудљив меч у којем је Рома успела да надокнади три гола разлике и изједначи на 4:4. У обе групе снаге ће одмерити екипе са зачеља табеле, што значи да ће овде то учинити Напредак и Пролетер. У њихове три међусобне утакмице домаћини су били ти који су бележили победе.

Имењаци ће први свој окршај имати у Свилеуви. Првопласирани тим и домаћин овог сусрета Младост Св. и даље је стопроцентног учинка, а у овај меч улази без једног стандардног играча – Милоша Протића, који је први ове сезоне са четири акумулирана жута картона. Попут Роме у Мачви, Јелен такође остаје код куће. Наредни противник је Јединство са којим имају веома позитиван скор, са још убедљивијом гол разликом у свега осам одиграних утакмица – 28:2. Само два меча су се до сада завршила нерешено. Ако би прогнозирали где ће се наредни десити, меч између Борца и Галеба би вероватно изузели из тог разматрања јер у претходних 11 тај исход није био у оптицају. У оба поменута реми сусрета учествовао је Рудар, друга непоражена екипа Поцерине која се тренутно налази на четвртом месту. За продужетак те серије мораће да изађу на крају са Заблаћем, противника којег у шест утакмица нису ниједном победили и са само једном поделом бодова. Прилику да упишу прву “тројку” имаће Бојић и Метлић, последње две екипе ове лиге. Сезона 2021/22. била је последња када су се нашли на супротним странама када је оба пута Метлић излазио као победник.

Две екипе које једине играју у суботњем термину биће домаћини овог викенда – Рома и Младост Св., и то са почетком од 15 часова. Још два кола мечеви у недељу играће се од 11 часова, док се од осмог померају на 10.00.


  • ЛИСТА СТРЕЛАЦА

Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Субота, 15.00 (Шабац – Летњиковац): Рома – Цуљковић

(2-1-4, 17:26 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Шабац – СЦ Сунрисе): Санрајс Шабац – Торпедо 1924

(2-1-4, 14:18 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Шеварице): Напредак – Пролетер

(2-0-1, 8:5 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Богосавац): Слога – Партизан

(1-0-3 6:16 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Градски стадион): Савациум – Омладинац 2013

(0-0-0 0:0 гол разлика)


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Недеља, 11.00 (Бојић): Бојић – Метлић

(5-2-6, 23:25 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Коцељева): Борац БТГ – Галеб

(4-0-7, 20:27 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Заблаће): Заблаће – Рудар ДЦР

(5-1-0, 18:10 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Свилеува): Младост Св. – Младост Сл.

(5-4-1, 29:20 гол разлика)

Недеља, 11.00 (Јеленча): Јелен – Јединство

(6-1-1, 28:2 гол разлика)


НАПОМЕНА: Међусобни резултати преузети су са портала http://srbijasport.net.


Verified by MonsterInsights