Фудбалска сезона 2023/24. у Србији је почела са Моцарт Бет Супер лигом Србије 29/30. јула, да би се од 5/6. августа надовезала Моцарт Бет Прва лига Србије у којем наступа шабачка Мачва, као најбоље рангирани представник Градског фудбалског савеза Шабац. У три кола црвено-црни су освојили четири бода – ТЕКСТИЛАЦ 0:0, Колубара 3:2 и РАДНИЧКИ (СМ) 3:0. Прве утакмице у трећем степену такмичења одигране су углавном 12/13. августа, са изузетком Српске лиге Запад која је кренула седам дана касније.


Зона Колубарско-мачванска такође је стартовала прошлог викенда – 19/20. августа. Оба клуба, Цер и Липолист, забележили су своје прве победе. Екипа из Петковице савладала је Железничар из Лајковца са 2:1, док је Липолист био успешан на гостујућем терену у Мионици, где је победио Рибницу са 1:0. У другом колу Липолист дочекује Осечину, док ће Цер на пут у Дивце.

Истих датума са такмичењем је почела Мачванска окружна лига у којој учествују четири клуба: Јединство (Штитар), Младост (Прњавор), Карађорђе (Мишар) и Војвода Степа Степановић (Драгиње). Након првог кола њихов учинак су две победе и два ремија, с тим да је реми продукт међусобног сусрета Јединства и Младости, окончаног без голова. Карађорђе је славило против Милана Орлића са 3:0. Тим из Драгиња надиграо је Видојевицу са 3:1, такође као домаћин.

Кад је реч о међуопштинским лигама, њихов почетак заказан је за предстојећи викенд – 26/27. август. Групу Мачва чини половина наших представника: Будућност (Добрић), Будућност 1929 (Змињак), Мајур (Мајур), Металопластика (Шабац), Задругар (Мачвански Причиновић), Петловача (Петловача) и Слога (Дуваниште). Тај број је још већи у Поцерини – чак 10 од 14: Добрава 2020 (Жабар), Корман (Корман), Јевремовац (Јевремовац), Летњиковац 1983 (Шабац), Мишар (Мишар), Младост (Поцерски Причиновић), Причиновић (Поцерски Причиновић), Ранковац (Накучани), Шипурске ливаде (Шабац) и Раднички (Коцељева).

Шабачке градске лиге – Мачва и Поцерина, у којима ће наступати по 10 клубова, почеће 9/10. септембра. Ови датуми поистовећују се и са Другом женском лигом Запад у којој игра ЖФК Мачва. Даме овог клуба у првом колу ће угостити Пожегу.

Verified by MonsterInsights