Лиге млађих категорија у организацији ГФС Шабац протекле су у знаку дечака шабачке Мачве. Они су веома убедљиво понели шампионски наслов у две најбројније лиге – петлића и пионира, са двоцифреним бодовним разликама у односу на пратиоце, док је Савациум најбољи код кадета. Петлићи су такмичење завршили са 20 тријумфа из 24 утакмице, уз још три нерешене и једним поразом, за укупно 63 бода. Гол-разлика је једини параметар који нису предводили (87:14), али је то слаба утеха за Санрајс (97:19) који је имао 12 бодова мање. Младост из Прњавора сакупила је 45 бодова, Феникс 41, затим Савациум (18), Тика-така (17) и Мачва из Богатића (12).


Разлике код пионира биле су још израженије. Баш као и код петлића, екипе које су започеле првенство су и завршиле, с тим да их је било шест. У 20 мечева Мачва је забележила 17 победа, један реми и два пораза. Салдо су зауставили на 52 бода, гол разлику на импозантних плус 75 (93:18). Друго место припало је Фениксу са 36 бодова, што је за четири више од Санрајса и шест од Цера. Преостала два места припала су Савациуму и Тика-таки.

Само две екипе завршиле су такмичење код кадета, од четири колико их је било на почетку пријављено. Савациум је у четири утакмице против владимирачког Јединства славио три пута (1:3, 2:1 и 6:3), да би ону последњу изгубио са 4:3.

Директор шабачких лига млађих категорија за сезону 2022/23. био је Миодраг Стошић.

БИЛТЕНИ

Verified by MonsterInsights