Веома узбудљива трка у ГФЛ Мачва морала је до сачека последње коло како би све недоумице биле решене. Да су све екипе успеле задржати ритам из првог дела сезоне, када су разлике биле веома мале, трка би била још узбудљивија. Међутим, са ове тачке гледишта, пролеће даје јасну слику на питање ко се најбоље организовао током паузе. Металопластика је увек била у самом врху табеле, а кад је последњи пут засела на чело, што се десило након 15. кола, она је то место и сачувала. Победили су Шапчани све до краја и тако задржали позицију, завршивши са бодом више у односу на Слогу. Мада, да је бодовни салдо којим случајем био изједначен, бољи међусобни скор Металопластике би јој донео предност. Да освоје шампионски пехар није их омело ни то што је два кола пре краја било јасно да ће од наредне сезоне играти у МОЛ Мачва.


У два наврата Металопластика је успела да веже низ од шест утакмица без пораза, с тим да је овај други био много вреднији. Не само зато што је завршен са освајањем титуле, већ и из разлога што су остварили све победе, насупрот оном из првог дела када су четири пута славили и два пута играли нерешено. Шампионски пехар екипи ће бити предат пре почетка свеукупне утакмице за првака ГФЛ Шабац, која ће се одиграти 10. јуна у 17 часова. Шапчани ће бити домаћини на терену на којем и играју, односно на Градском стадиону.

Поменута ол разлика чини их екипом са најубојитијим нападом, али и са најчвршћом одбраном лиге Мачва. Поређења ради, у оба ова параметра прати их Слога са 41 постигнутим и 24 примљена гола. Најубдљивији тријумф који је дао значајан допринос импознатом плусу од 35 голова остварили су против Цуљковића у првом делу такмичења (7:0). Следећа највећа победа остварена је са четири гола – Рома (6:2) и Јелен (1:5), а било је доста оних и са по три. Чак 14 играча уписало се у листу стрелаца од којих је најефикаснији био Александар Стајић са 13, праћен од стране Александра Пештерца који је на седам утакмица постигао гол више (8), док је Марко Радовановић уписао пет, Владимир Петровић и Огњен Лујановић по четири… Оно што такође треба истаћи је и велики фонд играча којим клуб располаже, о чему говори податак да су током сезоне дрес носила чак 33 играча, чија имена и статистику можете видети у наставку.

Екипу је са клупе водио Предраг Стојимировић, а на терену је предводио 48-годишњи капитен Владимир Петровић. Играчки кадар, уз приказ броја утакмица и голова, током сезоне чинили су: Марко Радовановић (15 утакмица / 5 голова), Владимир Петровић (16/4), Марко Матић (14/2), Никола Пештерац (12/0), Никола Караклић (14/0), Александар Стајић (14/13), Милан Филиповић (12/2), Александар Прица (11/0), Филип Ковачевић (12/2), Јован Савић (8/0), Влада Лазић (8/0), Александар Пештерац (7/8), Немања Кузмановић (7/0), Немања Ризнић (10/3), Никола Гавриловић (8/0), Марко Максимовић (7/0), Иван Радовановић (6/2), Игор Гајић (4/1), Огњен Лујановић (6/4), Александар Ручнов (5/0), Милан Петронић (4/0), Немања Павловић (5/1), Зоран Топаловић (4/0), Младен Јанковић (3/0), Иван Васић (5/1), Никола Планко (3/1), Милан Кузмановић (2/0), Лазар Веселиновић (2/0), Брајан Полак (1/0), Милош Вучетић (2/0), Стефан Петровић (1/0), Иван Кикић (2/0), Немања Арсић (0/0).

Verified by MonsterInsights