Када се сагледа целокупна сезона 2022/23. у ГФЛ Поцерина, можемо рећи да је узбудљивија трка вођена за друго место која води у бараж него за шампионски наслов. Она је на крају припала фудбалерима Ранковца, испред Младости Св. и Галеба као главних такмаца. Тим из Накучана сезону је завршио са 38 бодова, тј. са 12 забележених тријумфа, две нерешене и четири пораза. Тај бодовни салдо је за осам мањи од Кормана, за четири већи од трећепласиране Младости, односно пет у односу на Галеб на четвртом месту. Могу да се похвале најбољом гол разликом (+41), и то захваљујући најефикаснијем нападу (60) и другој најпоузданијој одбрани ГФЛ Поцерина (19).


Није Ранковац имао понајбољи почетак сезоне, јер су на четири меча два пута изгубили – у Свилеуви (1:0) и Церовцу (4:1). Након тога следи стабилизација и четири узастопне победе. То им је омогућило да дочекају дерби са Корманом са приликом да постану јесењи прваци. Међутим, поражени су на домаћем терену минималним резултатом када су поклекли у последњој деоници дуела услед бројчане предности гостију.

Током пролећа уследиле су много боље партије. Славили су на шест од девет мечева, уз два ремија и само један пораз од Заблаћа. За разлику од супарника, нису посртали против екипа из доњег дела табеле, иако су имали неколико тешких утакмица. Такође, када је борба за баражну позицију била поново актуелна, у претпоследњем колу су надиграли Галеб са убедљивих 4:0. На тај начин су и математички решили питање другог места.

Противник Ранковцу у баражу, чији ће победник обезбедити учешће у Међуопштинској лиги Поцерина, у овом тренутку није познат. Због лошег времена у априлу и померања кола, остале су још две рунде да се одиграју у ОФЛ Владимирци, лиге која ће дати другог учесника у баражу. Ту позицију тренутно заузима Петровац 74 из Кујавице. Једна утакмица на неутралном терену у организацији Фудбалског савеза Мачванског округа одлучиће победника.

Тренер екипе је Бојан Алимпић. Играчки кадар, уз приказ броја утакмица и голова, током сезоне чинили су: Јован Шешић (18 утакмица / 16 голова), Алекса Вуковић (17/1), Александар Милошевић (16/3), Рајко Марјановић (15/10), Немања Радаковић (15/7), Никола Исаиловић (15/6), Немања Исаиловић (15/5), Дејан Алимпић (13/1), Александар Панић (13/0), Жељко Поповић (12/3), Срђан Мандић (12/0), Новица Јовић (11/1), Милан Живковић (9/0), Милан Павловић (9/0), Милан Миловановић (8/1), Ненад Марјановић (8/0), Стеван Ганић (7/0), Драган Живковић (7/0), Стефан Шешић (7/0), Марко Јовановић (6/0), Бојан Алимпић (3/3), Милета Глувић (3/0), Немања Милинковић (3/0), Жељко Богојевић (3/0), Иван Миловановић (3/0), Бранко Шешић (2/0), Милан Башић (2/0), Никола Алимпић (1/0), Данијел Пајичић (1/0), Милан Пајичић (1/0), Драгутин Миљковић (0/0).

Verified by MonsterInsights