У четвртом колу шабачких градских лига одиграће се три утакмице у суботу – две у Мачви и једна у Поцерини, и седам у недељу. Такмичарски викенд за клубове ГФЛ Мачва почеће у Шапцу. Пролетер ће рунду за рундом провести у малим шабачким дуелима, а Металопластика ће им бити наредни противник. Прошле сезоне обе екипе су побеђивале на својим теренима. На брду, на игралишту у Летњиковцу, Рома ће дочекати Слогу. Тимови су прошли различите путеве, јер Роми “прети” негативна бодовна зона, док је Слога из ње увелико изашла. Када је реч о недељи, тренутно непогрешива екипа Варне такође ће играти у Шапцу где ће им противник бити Савациум. Иначе, услед брисања екипе из Маова, Варна је прво место препустила Металопластици. Статистички гледано, утакмице између Цуљковића и Партизана су веома занимљиве. У осам мечева тимови су комбиновано постигли чак 54 гола, што је у просеку 6.75! Однос је на страни Партизана (34:20), баш као и онај важнији који се тиче победа (6-1-1). Јелен и Летњиковац су последњи пар у Мачви, који према srbijasport.net немају заједничку прошлост. Јелен је у досадашња три кола сва три исхода једном искусио, док Летњиковац фактички није одиграо нити један минут. Прво коло није отпутовао у Варну, у другом су били слободни, док је у прошлом Јединство 2020 било то које није допутовало у Шабац.

Навикли смо да у ГФЛ Поцерина имамо много више забележених међусобних дуела. Осим тога, ово коло у Поцерини “обећава”, са неколико веома занимљивих сусрета. Први од њих, уједно и први меч коцељевачких клубова, јесте између Младости и Борца. Екипе су изједначене у броју победа у досадашњих 11 утакмица (4-3-4). Занимљиво је да су обе стране боље пролазиле у улози госта, мада су прошле сезоне и једни и други тријумфовали као домаћини. Чак три од преостала четири пара имају минимум 13 међусобних мечева. Један више од тога броје Ранковац и Заблаће, уједно и пар са најдоминантнијим односом јер тим из Накучана има 10 успеха, а Заблаће само један. Поред Кормана, Заблаће је једина непоражена екипа у лиги, а рачунајући и прошлу сезону тај непоражени низ се протеже на пет утакмица. Поменути Корман угостиће Саву у окршају екипа које су тренутно у групи оних које имају по шест бодова. Мрђеновчани су били успешнији у оба прошлосезонска меча, баш као што су успешнији и у укупном односу (8-1-4). Јединство је радо виђен гост у Слатини, јер у седам гостовања нису остварили победу, мада су два пута поделили бодове са њиховим домаћинима. Победа би свакако била од великог значаја за Младост обзиром да је нису остварили од 1. маја ове године, што је заправо низ од девет утакмица. Још дужи броји борбени Бојић, иако је био близу у прошлом колу када су гостовали Заблаћу. Сада дочекују Церовчане који су им нанели два висока пораза у претходној сезони (8:1 и 2:5). Галеб је и сада веома распуцан и са осам постигнутих голова једни су од најефикаснијих. Међутим, гол-разлика ипак није сјајна, заправо тек је у благом плусу од једног гола.


Утакмице у суботу и у четвртом колу играће се у 15 часова и 30 минута, али се термин од наредног помера за 15.00, што ће бити на снази три кола, односно од петог до седмог. У недељу играју се у 11.00, са изузетком оне на Градском стадиону у Шапцу између Савациума и Варне која ће почети у 12.00.

НАПОМЕНА: Договором клубова, меч Младост Св.Борац БТГ играће се у 15 часова, уместо у 15.30.

Како је Јединство 2020 из Маова и званично иступило из такмичења, овог викенда одмараће само Рудар из Доњег Црниљева у Поцерини.


Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Субота, 15.30 (Шабац – Градски стадион): Металопластика – Пролетер

Субота, 15.30 (Шабац – Летњиковац): Рома – Слога

Недеља, 11.оо (Јеленча): Јелен – Летњиковац

Недеља, 11.оо (Цуљковић): Цуљковић – Партизан

Недеља, 12.оо (Шабац – Градски стадион): Савациум – Варна


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Субота, 15.оо (Свилеува): Младост Св. – Борац БТГ

Недеља, 11.оо (Слатина): Младост Сл. – Јединство

Недеља, 11.оо (Бојић): Бојић – Галеб

Недеља, 11.оо (Накучани): Ранковац – Заблаће

Недеља, 11.оо (Корман): Корман – Сава

Слободан је ФК “Рудар” из Доњег Црниљева.


Verified by MonsterInsights