Десет утакмица играће се овог викенда, а након четири у ОФЛ “Мачва” доста екипа ће завршити са овосезонским такмичењем. Према распореду у питању су Партизан и Цуљковић, стицајем околности у тој групи екипа је и Задругар, због ситуације са Варном са којом је требао играти у последњем колу, као и Пролетер и Јелен који ће свој дуел последњег кола преместити за овај викенд обзиром да су и једни и други требали бити слободни у овом колу. У Мачви је стање готово у потпуности јасно, Задругар је шампион а Јединство 2020 вицешампион, тако да је преостала борба за пласмане од којих је најзанимљивија она која ће се водити за треће место између Партизана и Јелена. Да су били комплетни у Шапцу можда су Дреновчани могли избећи или макар бити у предности, што свакако тренутно није случај. Сада имају тежи задатак обзиром да имају два бода мање и у госте им долази првак. У Мачванском Причиновићу било је 2:0 за домаће. Јелен ће гостовати Пролетеру, јединој екипи која је из Јеленче однела сва три бода када су најавили много бољи део сезоне. Нема само Јелен своју рачуницу у овом мечу, јер би и Пролетер уз одређене околности могао да замени Цуљковић на шестом месту. Поменути Цуљковић иде на мегдан итекако добро познатом ривалу, Напретку из Шеварица, са којим су, према srbijasport.net, већ 12 узастопних сезона заједно у лигама. Из тога су произишле чак 22 утакмице, са односом који много више фаворизује Цуљковић (16-2-4, 78:41). У Маовима се игра последњи сусрет где ће Јединство 2020 угостити Металопластику. Изузимајући службени резултат против Варне, Шапчани тек само су једном играли нерешено у гостима, па се да лако закључити колико их тешка утакмица чека нарочито кад за противника имају други тим лиге.


Изузетно квалитетна рунда играће се у ОФЛ “Поцерина”, са заиста неколико веома занимљивих и узбудљивих утакмица. Нити у једној од њих шест не би могли са сигурношћу тврдити да ће једна екипа изаћи као дефинитивни победник, иако се наравно фаворити у појединим мечевима назиру. Први од дербија је свакако у Мишару где гостује најрасположенија екипа пролећа у овој лиги. Церовчани су се пробили до трећег места иако су на зимски одмор отишли као седми. До краја је све могуће, како да задрже или изгубе позицију, па чак и да напредују. Лидеру се, по свему судећи, титула смеши услед пропуста Ранковца на мечу у Накучанима, али сигурно би хтели да ставе тачку на то питање уместо да чекају окончање поступка. За то им је потребна победа против Галеба којег су савладали у првом делу са 4:2. Ништа мање узбуђења биће и у недалеком Мрђеновцу где ће играти домаћа Сава и Корман. Три везана пораза у улози госта има Корман, а нису постигли нити један гол. У скорије време сакупили су 12 дуела који иду у корист Саве (7-1-4). Још једна утакмица где гости неће морати да пређу велику километражу јесте Заблаће Ранковац. Домаћи тренутно имају најдужи победнички низ у лиги захваљујући којем су и дошли у прилику да коначно промене место на табели, јер су дуго везани за седмо. Баш у овој сезони Заблаће је коначно победило Ранковац, и то у њиховом 13 мечу (1-3-9). Мада, истини за вољу, она је остварена тек касније, односно за зеленим столом услед прекршаја екипе из Накучана. Можда ће и Младост из Слатине променити своју дуго одржавану позицију, али она би била силазне путање. Не играју тако добро и чврсто као током јесени, а неће ни имати лак задатак да то сад поправе. Гостују Метлићу, ривалу којег су радо виђали на супротној страни терена претходних година обзиром да су у 15 утакмица сакупили девет победа, док су остала два исхода десила по три пута. У Слатини је било 2:2. На нешто дужи пут у односу на претходне парове мораће Бојић и Младост из Свилеуве. Они ће гостовати коцељевачким екипама, први Борцу у Баталагама, а други Рудару у Доњем Црниљеву. Екипама из доњег дела табеле, или барем неколицини њих, максимално је доступно осмо место које држи поменута Младост из Слатине. Једна од екипа која пледира на ту позицију је Борац и зато им је овај меч јако важан. Фењераш из Бојића се само за време једне недеље решио овог баласта, али се убрзо вратио у ту улогу. Нема још много да се игра, али имају пар утакмица на којима могу да се надају бодовима, а једно од њих је и ово тешко гостовање. Рудар и Младост је последњи меч између коцељевачких тимова у сезони. Дели их пет бодова, тако да је ово последња прилика фудбалерима из Доњег Црниљева да направе евентуални прикључак. Нерешено је било у Свилеуви (1:1), која у осам сусрета има благу предност (3-3-2).

Два меча у ОФЛ “Мачва” играју се у суботу. Њихова сатница остаје непромењена – 17 часова и 30 минута, док у недељу утакмице почињу у стандардних 11 часова.

Одмараће само фудбалери Роме из Поцерског Причиновића у Мачви и Јединства из Мале Врањске у Поцерини.

Све резултате и табеле можете пратити како на сајту – Табела Мачва, Табела Поцерина, Резултати/Распоред Мачва и Резултати/Распоред Поцерина, тако и наравно путем спортског портала СрбијаспортОФЛ Мачва и ОФЛ Поцерина, што ће такође бити администрирано, као и претходних неколико сезона, од стране Савеза.


Општинска фудбалска лига “МАЧВА”:

Субота, 17.30 (Маови): Јединство 2020 – Металопластика

Субота, 17.30 (Дреновац): Партизан – Задругар

Недеља, 11.оо (Шеварице): Напредак – Цуљковић

Недеља, 11.оо (Шабац – Касарске ливаде): Пролетер – Јелен (утакмица 24. кола)

НЕЋЕ СЕ ИГРАТИ: Рома – Варна 3:0 с.р.


Општинска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”:

Недеља, 11.оо (Доње Црниљево): Рудар ДЦР – Младост Св.

Недеља, 11.оо (Мрђеновац): Сава – Корман

Недеља, 11.оо (Баталаге): Борац БТГ – Бојић

Недеља, 11.оо (Заблаће): Заблаће – Ранковац

Недеља, 11.оо (Мишар): Мишар – Галеб

Недеља, 11.оо (Метлић): Метлић – Младост Сл.

Слободан је ФК “Јединство” из Мале Врањске.


Verified by MonsterInsights