Мање од месец дана остало је до завршетка сезоне у овогодишњем издању општинских фудбалских лига Шапца, с тим да ће се она у ОФЛ “Мачви” још раније привести крају. Због ситуације са Варном у овој групи ће се играти само три утакмице. Стање је такво да екипама преостаје да што боље пласирани заврше такмичење. Успехом у овом колу Јединство 2020 би готово сигурно решило питање другог места. На пут ће у супротном смеру у односу на онај на који су навикли јер гостују у Цуљковићу, екипи на чијим утакмицама пада највише голова (у просеку 5,81 – гол разлика 44:49). Дреновчани ће покушати да наставе свој изузетан пролећни поход (6-0-1) у Шапцу, где ће их на терену на Летњиковцу угостити Рома против које су славили у оба досадашња меча. Недалеко од ове играће се и утакмица Пролетер Напредак. Добар други део такмичења Шапчани би могли да крунишу са два последња два кола обзиром да ће бити домаћини. Нису су имали превише прилика да одмере снаге претходних година, тако да srbijasport.net бележи само два меча, оба у Шеварицама која је добио Напредак (4:1 и 3:1).


Лидер из Мишара, који се на првом месту налази још од шестог кола, углавном ће до краја за ривале имати екипе из горњег дела табеле. Први такав их чека у Накучанима. Шестопласирани Ранковац покушава да извуче најбоље што може након испадања из вишег ранга, а утакмице код куће су им свакако значајно помогле на том циљу (7-0-2). У првом делу било је чак 4:0 за Мишарце. Веома занимљиво биће и у дуелу Галеба и Метлића. Ово им је други меч овог пролећа, обзиром да су заосталу утакмицу са јесени одграли недељу дана пре почетка актуелне полусезоне. Тада су у правој голеади успешнији били Церовчани (4:3), наговестивши своју одличну серију резултата (7-1-0) која их је и довела до ситуације да се боре за позицију број три. Али, ту шансу имају и фудбалери Метлића. Након консолидације они су сада непоражени на последњих пет кола (4-1-0). Имају идентичан број бодова, с тим да су гости одиграли меч више. Иза њих вреба Корман који је и дуго чувао то треће место. Предност им је лакши распоред до краја, са Борцем као наредним противником. Имају три везана тријумфа над екипом из Баталага, а самим тим и бољи међусобни скор (5-2-3, 27:17). Другопласирану Саву очекује мало дужи пут до Свилуеве и сусрет са ривалом против којег генерално бележе добре резултате (13-1-2). Младост је без победе у наставку, а клуб из Мрђеновца је у новој серији успеха са четири везане победе. Исто толико има и Заблаће којем следи гостовање фењерашњу из оближњег Бојића. Тимови се одлично познају јер од сезоне 2012/13. само једну нису провели заједно у лиги. Подела бодова готово да није опција у досадашњих 18 мечева у којима је Заблаће прикупило више бодова 10-1-7. Јединство и Рудар ДЦР је последњи пар Поцерине. Њима је ово трећа сезона у којој деле мегдане. Досадашњих пет припало је екипи са територије Коцељеве, али Јединство игра одличну сезону, нарочито код куће где су и освојили свих 15 бодова (4-3-3). У Доњем Црниљеву било је минималних 1:0.

Само се Рома Партизан игра у суботу са почетком у 17.30, док утакмице у недељу почињу у стандардних преподневних 11 часова.

Према распореду у овом колу у Мачви ће паузирати Задругар и Јелен, а ненадано ће им се придружити и Металопластика. У Поцерини ће одмарати само фудбалери Младости из Слатине.

Све резултате и табеле можете пратити како на сајту – Табела Мачва, Табела Поцерина, Резултати/Распоред Мачва и Резултати/Распоред Поцерина, тако и наравно путем спортског портала СрбијаспортОФЛ Мачва и ОФЛ Поцерина, што ће такође бити администрирано, као и претходних неколико сезона, од стране Савеза.


Општинска фудбалска лига “МАЧВА”:

Субота, 17.30 (Шабац – Летњиковац): Рома – Партизан

Недеља, 11.оо (Шабац – Касарске ливаде): Пролетер – Напредак

Недеља, 11.оо (Цуљковић): Цуљковић – Јединство 2020

НЕЋЕ СЕ ИГРАТИ: Варна – Металопластика

Слободни су ФК “Задругар” из Мачванског Причиновића и ФК “Јелен” из Јеленче.


Општинска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”:

Недеља, 11.оо (Церовац): Галеб – Метлић

Недеља, 11.оо (Накучани): Ранковац – Мишар

Недеља, 11.оо (Бојић): Бојић – Заблаће

Недеља, 11.оо (Корман): Корман – Борац БГТ

Недеља, 11.оо (Свилеува): Младост Св. – Сава

Недеља, 11.оо (Мала Врањска): Јединство – Рудар ДЦР

Слободан је ФК “Младост” из Слатине.


Verified by MonsterInsights