Све информације везане за почетак лига млађих категорија Општинског фудбалског савеза Шабац су познате и сада већ објављене. Путем постављених билтена – БИЛТЕНИ, можете погледати распореде за јесењи део сезоне, адресаре, правила такмичења и друге информације. Истог викенда као и сениори, са такмичењем ће почети и лига петлића. Друге две, пионири и кадети, стартоваће недељу дана касније – 18/19. септембра.

Према очекивањима, далеко најбројнија је лига петлића у којој ће се такмичити шеснаест клубова, са неколицином који су пријавили учешће две екипе, с тим да резултати утакмица на којима наступају друге екипе клубова се званично не узимају у обзир у вези чињења коначне табеле. У лиги ће наступити: Мачва 1, Мачва 2, Санрајс Шабац 1, Санрајс Шабац 2, Савациум 1, Савациум 2, Феникс 1, Феникс 2, Тика-така 1, Тика-така 2, Чивија (сви из Шапца), Мајур (Мајур), Атлетико (Змињак), Младост (Прњавор), Мачва 1929 (Богатић) и Раднички (Коцељева). Баш као и прошле, и у овој сезони ће првак обезбедити пласман на Финално првенство Фудбалског савеза Србије.


Што се пионира тиче, шест клубова ће узети учешће у сезони 2021/22. која ће се играти у трокружном систему такмичења. Екипе су следеће: Мачва (Шабац), Савациум (Шабац), Санрајс Шабац (Шабац), Мајур (Мајур), Цер (Петковица) и Слога (Богосавац). Један мање клуб играће у лиги кадета, у којој право наступа имају играчи 2005. годиште и млађи, али ће бити дозвољено да у исто време у игри буду и два играча 2004. годиште. Кадети ће играти четворокружни систем такмичења, а клубови су следећи: Савациум (Шабац), Слога (Богосавац), Јединство (Владимирци), Јединство (Штитар) и Хајдук Станко (Црна Бара).

Улогу директора свих лига млађих категорија и ове године обављаће Миодраг Стошић. Табеле и све битне информације у вези ових лига биће доступне на сајту, док саме резултате појединачних кола можете пратити путем формираних такмичења на порталу србијаспортhttps://www.srbijasport.net/league/5742/table (петлићи), https://www.srbijasport.net/league/5741 (пионири) и https://www.srbijasport.net//league/5766 (кадети).

Verified by MonsterInsights