Средином ове недеље окончана је и последња лига у сезони 2020/21. у организацији Општинског фудбалског савеза Шабац. Био је то одличан начин да се дугачка сезоне приведе крају јер је према значају и квалитету одиграна једна од битнијих утакмица ове сезоне. Наиме, била је то одлучујућа утакмица у борби за титулу, а актери су били кадети ФК “Шабац Санрајс” и ПОФК “Савациум”. За разлику од два млађа узраста – петлића и пионира, које су обележиле управо екипе шабачког Санрајса, улога шампиона у најстаријој узрасној категорији припала је Савациуму. Све екипе, са изузетком екипе петлића ФК “Шабац Санрајс”, су и званично завршиле са такмичарским наступима, док шампионску екипу у петлићском узрасту очекује завршни турнир и борба за наслов првака Србије са осталим првацима општинских и градских фудбалских савеза. Како је протекла још једна сезона млађих категорија у ОФС Шабац – којом је и ове године руководио директор Миодраг Стошић, који су то шампионски тимови, њихови учинци и екипне фотографије, можете погледати у наставке вести.


Попут свих првопласираних сениорских тимова у том маниру су и петлићи, односно прва екипа ФК “Шабац Санрајс, завршили овосезонско такмичење – без пораза. С тим да је њихов број утакмица у лиги износио чак 24, од чега су 22 завршили освајањем три бода, а преостале две поделом. Нису имали најбољу гол-разлику, али је она свакако импозантна са акцентом на сјајну одбрану која је противницима дозволила свега девет голова – 124:9. Такође, неопходно је поменути да су почев од петог кола па до краја првенства остварили 21 узастопну победу, а до првог места дошли су пред сам одлазак на зимску паузу када су прво место преузели од својих вршњака из другог тима који су такмичење завршили на трећем месту. Као што је и поменуто њих очекује завршни турнир путем којег ће бити познат првак Србије у овом узрасту.

За разлику од својих млађих колега пионири нису били толико убедљиви, али су ипак стигли до првог места, и то у самој завршници. Том успеху највише је кумовала убедљива победа (9:0) у међусобном дуелу са другопласираном Чивијом која је највећи део такмичења провела на врху табеле, али га није успела задржати до краја. Шампионски учинак у 12 мечева гласио је 8 победа, 3 ремија и 1 пораз уз гол-разлику 48:15. На значају овог резултата велики утицај има и чињеница да су наши прваци на полусезони били тек трећи са пет бодова заостатка у односу на Чивију. Други део су одиграли готово перфектно (5/1/0) што им је и донело шампионски наслов.

Заједничка фотографија петлића и пионира ФК “Шабац Санрајс”

Још једног непораженог шампиона добили смо у виду кадета ПОФК “Савациум” који су уписали девет победа и једном одиграли нерешено. Са само два примљена гола сувишно је причати о томе да ли су најбољи тим по питању гол-разлике у лиги – 38:2. Мада ови показатељи сами по себи делују импресивно, до титуле су ипак морали доћи на веома тежак начин јер су кључну утакмицу у самој завршници првенства играли на гостујућем терену. Иако им је био довољан и бод против градског ривала Шабац Санрајс, успели су да надиграју ривала на њиховом терену – 1:2 (1:1), и тако их спрече да комплетирају хет-трик шампионских наслова у овој сезони.

Verified by MonsterInsights