Четврти априлски викенд, и исто толико пролећних кола у шабачким градским лигама. Отварање 15. по реду рунде припашће мечу у Варни, где ће истоимена екипа дочекати Савациум. Кад већ помињемо ГФЛ Мачва, епитет дербија кола приписује се малом градском дуелу Пролетера и Металопластике. Са друге стране, у ГФЛ Поцерина, дерби ће се играти у Церовцу. Галеб није у препознатљивој форми, а следује им читав низ тешких мечева, почев од водећег Кормана. Веома занимљив дуел можемо очекивати и у пару Заблаће Младост Св.

Дакле, у суботу ће се играти само једна, а у недељу већинских осам утакмица. Суботњи термин биће 16 часова и 30 минута, док су оне у недељу заказане за стандардних 11 часова. Једина слободна екипа је наравно из Мачве, и то првопласирани Јелен.


Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Субота, 16.30 (Варна): Варна – Савациум – ОДЛОЖЕНА

Недеља, 11.00 (Шабац – Касарске ливаде): Пролетер – Металопластика

Недеља, 11.00 (Дреновац): Партизан – Цуљковић

Недеља, 11.00 (Дуваниште): Слога – Рома

Слободан је ФК “Јелен” из Јеленче.


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Недеља, 11.00 (Баталаге): Борац БТГ – Ранковац

Недеља, 11.00 (Заблаће): Заблаће – Младост Св.

Недеља, 11.00 (Церовац): Галеб – Корман

Недеља, 11.00 (Бојић): Бојић – Јединство

Недеља, 11.00 (Слатина): Младост Сл. – Рудар ДЦР


* Варна- Савациум (1-0-0, 5:0 гол разлика) – ОДЛОЖЕНА

Као што је и поменуто, овом утакмицом започињемо викенд у шабачким градским лигама. Варна игра веома добро код куће где је непоражена са четири победе и само једним ремијем. Један реми на страни има и Савациум, међутим, колона победа је празна насупрот оне са поразима где их имају исто колико и Варна победа. Поред тога, у Шапцу је било 0:5 за Варну што их јасно чини фаворитом овог сусрета.

* Пролетер – Металопластика (1-0-2, 8:10)

Након једног, Пролетер ће одиграти и други мали градски дерби, с тим да ће са супротне стране бити знатно јачи и мотивисанији противник него прошле недеље – Металопластика. Услед само једног освојеног бода у три утакмице, Пролетер је највероватније изгубио шансу да се бори за једно од прва два места од којих је удаљен чак седам, однсно осам бодова. Металопластика није имала превише добрих партија у гостима, што ће морати да промене ако желе да задрже своју позицију.

* Партизан – Цуљковић (6-2-1, 36:22)

Традиционално ефикасни дуел, са просеком од скоро 6,5 голова по мечу. Поред повољног односа, Партизан је такође победио и у сва четири међусобна сусрета у Дреновцу. Партизан је вероватно у истом положају као и Пролетер јер имају шест бодова мање од другопласиране Металопластике, а до краја сезоне остало им је да одиграју још пет утакмица.

* Слога – Рома (2-1-1, 11:9)

Слога ће у недељу угостити последњу екипу Роме, где ће настојати да настави свој пролећни низ успеха. Домаћин је победио у свих пет мечева у Дуваништу, но занимљиво је да су све оне остварене са само једним голом разлике. Рома стоји на коти од само једног бода, но већи проблем представљају високи порази када се нађу у улози гостујуће екипе.


* Борац БТГ – Ранковац (1-0-2, 7:11)

Два узастопна викенда везаће Борац како нису принуђени на путовање. После комшија, у госте им и овога пута стиже још једна екипа са високим амбицијама – Ранковац. Борац је читав свој бодовни салдо остварио код куће (3-1-1), тако да би могли представљати тешку препреку за тим из Накучана. Током јесени било је убедљивих 6:1 за госте, тако да домаћима не би требало мањкати мотивације за позитивним исходом.

* Заблаће – Младост Св. (7-0-4, 27:21)

Трећу узастопну утакмицу као гост одиграће Младост из Свилеуве у викенду пред нама. Биће то на терену одакле су се у свих пет наврата враћали поражени. Заблаће игра одлично у другом делу, и то поред пораза прошлог викенда против Кормана којег су намучили. У Свилеуви је било високих 5:1 за Младост.

* Галеб – Корман (8-2-8, 34:35)

Галеб тренутно не личи на екипу која је нанела једини пораз Корману. Имају четири бода заостатка за Ранковцем и тежак распоред. Од тада, лидер је везао осам узастопних победа уз шта је дошла и комфорна предност у односу на ривале. Корман има најбољи учинак као гост, заправо максималан из шест утакмица.

* Бојић – Јединство (4-2-4, 19:22)

У прошлом колу Јединство се вратило на пето место које је толико дуго држало, са само три бода минуса од наредне две екипе. Сада ће се састати са расположеним Бојићем који је у три пролећна кола остварио два успеха, колико је имао за цео први део. Међусобни однос тренутно раздваја само гол разлика, само што су у пет мечева на страни, обе екипе издејствовале само један бод.

* Младост Сл. – Рудар ДЦР (0-2-3, 6:15)

Иако ово представља сусрет екипа из доњег дела табеле, тим из Доњег Црниљева, за разлику од Младости, има боље могућности да напредује на њој, нарочито уз повољан резултат у Слатини. У пет утакмица Рудар није доживео пораз од Младости, уз убедљив јесењи тријумф од 7:2.

НАПОМЕНА: Међусобни резултати преузети су са портала http://srbijasport.net.


Verified by MonsterInsights