У просторијама Соколског дома у Шапцу, у петак, 24. фебруара, одржане су конференције обеју лига – Градска фудбалска лига “Мачва” и “Поцерина”. Акценат је посебно стављен на анализи јесењег дела, календару и предлозима нових распореда, али и на трошковницима такмичења, обавезној COMET документацији, пропозицијама и текућим питањима. Клубови су се углавном позитивно изјашњавали по питању јесење полусезоне, који су дискутовали заједно са присутним Такмичарско-дисциплинским комесаром Иваном Ивановићем. Између осталог, комесар је истакао да је до сада погледао велики број утакмица, што су и представници клубова приметили и похвалили, како би најпре био у прилици да погледа како клубови функционишу у погледу организације утакмица, али и ради контроле делегата. Клубови су похваљени за њихов досадашњи рад у COMET систему, да они обављају тај посао на високом нивоу, иако је он тек од сезоне 2022/23. обавезан у свим такмичењима.


Наставак фудбалских надметања заказан је за прву недељу априла, односно 1/2. април. Самим тим, обе лиге би требале да се заврше у последњој недељи маја, али пре тога Извршни одбор ће одлучити да ли да се пролећни распореди измене због иступања две екипе у ГФЛ Мачва, односно једне у ГФЛ Поцерина. Што се тиче трошковника, он ће остати исти.

Клубовима је на конференцијама предочено да су поред јануарске пререгистрације играча, у обавези и да пререгиструју своја службена лица. То се чини једноставном изменом датума важења регистрације, која би требала да траје до 30.6.2023. Такође, скренута им је пажња да би на утакмицама требали да штампају “СТАРТ ЛИСТУ” (друга опција у падајућем менију), у четири примерка – представницима оба клуба, главном судији и делегату по један примерак, на којој се налазе и слике играча.

НАПОМЕНА: Моле се клубови само да провере да ли су службена лица валидно пререгистрована, јер је COMET администратор Савеза овај посао, у име свих клубова, урадио током претходног викенда.

Пропозиције су познате од самог почетка такмичења – прваци ће директно изборити пласман у виши ранг, као и другопласирани из ГФЛ Мачва обзиром да ОФЛ Богатић не броји осам екипа, док ће другпласирани из ГФЛ Поцерина играти против другопласираног из ОФЛ Владимирци – једна утакмица на неутралном терену у организацији Фудбалског савеза Мачванског округа.

Важан подсетник представља и чињеница да би клубови на време требали да регулишу обавезе чланарина играча, као и њихове лекарске прегледе.

Обрасце за ЧЛАНАРИНЕ И ЛЕКАРСКЕ прегледе клубови могу да користе са сајта ГФС Шабац. Они се налазе на приложеном линку: Документа – COMET.

Другој конференцији присуствовала су и два члана Извршног одбораМладен Веселиновић и Александар Стајић, који због приватних обавеза нису могли да дођу и на прву. Александар Стајић, уједно и председник Градске судијске организације, по завршетку конференције дискутовао је са клубовима на тему судијског кадра. Истакао је да је регуларност примарна, и да ће завршетак најновије Школе суђења, из које је изашло 12 нових судија, помоћи да се реше одређени проблеми попут некомплетних тројки на мечевима и замолио је клубове да имају стрпљења према њима јер су у питању млади момци и девојке. Такође је позвао клубове да по селима покушају да анимирају омладину да се прихвате судијског позива и да им је он увек доступан за разговоре.


Адресар такмичења

Комесар за суђење: ДУШАН БЕЉИЋ – 064 437 46 02

Комесар за такмичење: ИВАН ИВАНОВИЋ – 064 170 85 56

Технички секретар ГФС Шабац: МИЛИВОЈЕ АКСЕНТИЈЕВИЋ – 015 349 751 и 064 54 65 376

COMET и сајт администратор: НЕМАЊА МИЛУТИНОВИЋ – 060 555 37 81

Остали COMET администратори: АЛЕКСАНДАР АКСЕНТИЈЕВИЋ – 063 822 11 05 и МИЛИВОЈЕ АКСЕНТИЈЕВИЋ – 064 54 65 376


Клубови се моле да не забораве да врате попуњен упитник који су добили на конференцији, у циљу ажурирања њихових контаката, а пре свега мејл адреса на која се шаљу сва битна обавештења (у вези са такмичењем, али и општа). За све клубове који нису присустовали конференцијама – УПИТНИК можете преузети и у оквиру овог чланка.

Ову прилику користимо и да напоменемо нашим другим члановима, да у случају промена мејлова не забораве да обавесте Савез о тој истој промени како би извршили корекције.

Verified by MonsterInsights