Након четири месеца паузе настављају се надметања у шабачким градским лигама. Иступање екипа у обе лиге, две из ГФЛ Мачве и једне из ГФЛ Поцерине, довело је и до одређених измена у распоредима, који су направљени са циљем да се избегне велики број слободних тимова по колима, па самим тим и узастопни викенди паузе за неку од екипа и продуживање такмичења. Мањи број екипа није једини разлог што ћемо готово сваког викенда, у обе лиге, на програму имати неку дерби утакмицу, већ је то из разлога што су разлике између тимова мање него у неким претходним сезонама. То се нарочито односи на ГФЛ Мачва где је чак шест клубова још увек укључено у борбу за једну од прва два места. У ГФЛ Поцерина тај број највероватније износи пет, мада ће стање на табели бити јасније након што се неколико кола оконча.

У суботу ће се играти три, а у недељу шест утакмица. Суботњи термин је 15 часова и 30 минута, а у недељу 11 часова. Додатну недељу паузе имаће екипа Цуљковића.


Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Субота, 15.30 (Шабац – Градски стадион): Металопластика – Рома

Субота, 15.30 (Варна): Варна- Пролетер

Недеља, 11.00 (Јеленча): Јелен – Партизан

Недеља, 12.00 (Шабац – Градски стадион): Савациум – Слога

Слободан је ФК “Цуљковић” из Цуљковића.


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Субота, 15.30 (Свилеува): Младост Св. – Корман

Недеља, 11.00 (Церовац): Галеб – Рудар ДЦР

Недеља, 11.00 (Заблаће): Заблаће – Младост Сл.

Недеља, 11.00 (Бојић): Бојић – Борац БТГ

Недеља, 11.00 (Мала Врањска): Јединство – Ранковац


* Металопластика – Рома (2-0-4, 10:17 гол разлика)

Једно од места одакле ће почети пролећна полусезона јесте сам Град, где ће шабачко тамно плави угостити фењераша. У досадашњих шест мечева Рома води са 4:2, иако је утакмица у првом делу припала Металопластици (1:2).

* Савациум – Слога (0-0-3, 4:9)

Градски стадион биће актуелан и током другог дана викенда, јер ће се састати Савациум и Слога. Слога је добила резултатску клацкалицу у Дуваништу (3:2), што је исход који им је и сада неопходан ако жели да остане у врху табеле, док Шапчани неће бити под императивом резултата.

* Јеленча – Партизан (3-0-0, 7:3)

Лидер креће од свог терена и Партизана као првог такмаца. У сва три претходна меча Јелен је излазио као победник, и то два пута резултатом 2:1 и током јесени са 3:1. Са друге стране, победа би Дреновчанима омогућила да остану у прикључку за прва два места која воде у виши ранг такмичења.

* Варна – Пролетер (1-0-2, 3:7)

Дерби кола ГФЛ “Мачва” играће се у Варни где ће се састати домаћа истоимена екипа и шабачки Пролетер. Реч о трећој и четвртој екипи лиге. Ни ова два ривала немају много дуела у скорашње време, а онај последњи од 13. новембра прошле године Пролетер је решио у своју корист 2:0. У досадашњем такмичењу, у сусрету екипа из врха табеле, домаћи терен је имао велику превагу, што Варни, која је пружала веома добре партије код куће, свакако даје предност.


* Младост (Св) – Корман (6-1-11, 35:51)

Стицајем различитих околности, дуел другог и првог на табели играће се раније него што је очекивано. Било како било, екипе у дуел улазе раздвојене са пет бодова. У последњих шест међусобних мечева Корман је славио у чак пет. Иначе, утакмице између Младости и Кормана обилују головима, што у просеку износи готово пет голова (4,77).

* Галеб – Рудар ДЦР (7-0-3, 24:16)

И утакмица између Галеба и Рудара је дуел распуцаних ривала. У досадашњих 10 мечева виђено је 40 голова. Церовчани воде 7:3 у међусобном, а реми до сада није био опција. Рудар је у првом делу изненадио Галеб победивши са 2:0.

* Заблаће – Младост Сл. (11-6-7 51:33)

Готово све своје бодове Заблаће је освојило на домаћем терену, на који сада стиже фењераш из Слатине. Младост је на најбољи могући начин затворила јесењу сезону када су остварили своју прву првенству победу (Борац 3:1). Ово је пар са највише међусобних окршаја, у којем домаће Заблаће има благу предност, превасходно изражена кроз утакмице на свом терену (8-1-2).

* Бојић – Борац БТГ (1-0-4, 6:17)

Сусрет тимова из доњег дела табеле сличних квалитета. Борац долази у Бојић са два бода више од противника и успешнијим међусобним скором, али са свих пет пораза на гостовањима у актуелној сезони. Освета је веорватно у главама фудбалера Бојића, обзиром на тешке поразе из претходне сезоне (6:2 у оба меча), надовезан и оним од јесени (2:0 у Баталагама)

*Јединство – Ранковац (0-0-7, 3:28)

Веома битан меч за развој горњег дела табеле играће се и у Малој Врањској. Брисање резултата тима из Мрђеновца довело је до одређених измена, од којих је Јединство понајвише “профитирало” јер су они изгубили од Саве, па сада разлику од три бода у односу на Ранковац могу надоместити након недеље. Но, традиција је на страни Накучана који су славили у свих седам претходних сусрета у којима су њихови чувари мреже били савладани само три пута.

НАПОМЕНА: Међусобни резултати преузети су са портала http://srbijasport.net.


Verified by MonsterInsights