За новогодишње издање локалног спортског недељника “Спорт у Подрињу” – бр. 1016 од 28.12.2022 године., председник Градског фудбалског савеза Шабац, Драган Антонић, дао је интервју новинару листа, Срђану Прстојевићу, и који преносимо у целости.


Већ десет година на челу Шабачког фудбалског савеза налази се агилни спортски радник Драган Антонић, којег је делегирала Мачва из Шапца. У два мандата налазио се и на челу Окружног савеза, а био је и члан Извршног одбора и Секретеријата ФСР Западне Србије.

Нема разлога да не будем поносан на наш градски Савез, који је сво време био на услузи клубовима и помогао их на све начине, почев од административних послова, преко едукативно-стручних активности, до повезивања са Градском управом. Врата наше канцеларије су свима била широм отворена и свима смо излазили у сусрет колико смо могли. У августу смо имали редовне изборе и добили нови Извршни одбор, у ком сада има више спортских радника. Током јесени градске лиге су доста добро функционисале за шта велике заслуге припадају комесарима Ивану Ивановићу и Душану Бељићу.

Са каквим проблемима сте се сусретали?

Већ дуго времена наш највећи проблем је недостатак судија. И раније смо покушавали да га решимо, а у договору са председником Судијске организације Александром Стајићем, ускоро планирамо да што више младих људи окупимо на семинару за стицање судијског звања. Новим кадровима посветићемо додатну стручну пажњу и надзор, у плану је и да им обезбедимо спортску опрему. Поред тога, у неким срединама имамо проблема са опстанком клубова, па су тако Летњиковац, Јединство и Думача напустили такмичења. Нисмо у позицији, нити желимо да вештачки одржавамо клубове, али се зато трудимо да им сервисирамо средства која добијају из градског буџета. Ову прилику користим да подсетим све шабачке клубове из виших рангова да благовремено конкуришу код Градске управе за доделу средстава у следећој години.

Какво је стање са теренима?

Побољшање квалитета терена и инфраструктуре уопште један је од наших основних задатака. Ту клубови сами морају преузимати иницијативу и уз помоћ спонзора или буџетских средстава доћи до квалитетних игралишта, као што је то урађено у Петковици и у Добрићу. На нивоу Савеза планирамо да обезбедимо још једну вештачку подлогу, са којом би решили безмало све проблеме одигравања утакмица бројних млађих селекција и градских клубова који немају своје терене.

Каква је сарадња са вишим инстанцама?

Могу да се похвалим да сам у протеклих десет година дао велики допринос на побољшању улоге Шапца на фудбалској мапи Србије, што је резултирало јачањем нашег положаја у вишим институцијама. Сви наши представници давали су максималну подршку клубовима у остваривању њихових интереса. Као потпредседник Окружног савеза подржао сам свеобухватну акцију за побољшање регуларности у нашем фудбалу. Истовремено сматрам да су прва кажњавања исхитрена, јер су кажњени само клубови са подручја нашег Савеза. Мислим да су изречене мере престроге и да би оне у овом моменту морале бити превентивне, а не драконске. Такође, неопходно је да се истим аршином мере и грешке клубова из осталих савеза – рекао нам је господин Антонић.

Verified by MonsterInsights