За најновији број локалног спортског недељника “Спорт у Подрињу” – бр. 1015 од 30.11.2022., Такмичарско-дисциплински комесар Иван Ивановић анализирао је полусезону у шабачким градским лигама. Садржај његовог интервјуа преносимо у изворном облику, односно дужу верзију од штампане.


О одлукама…

Све одлуке везано за такмичење или контролу дисциплине играча и клубова донете су у прописаним роковима и на основу позитивних прописа који регулишу такмичење, а на основу извештаја службених лица или затражених допунских извештаја представника клубова. Сматрао сам исправним да одлуке доносимо после сваког одиграног кола и да их одмах спуштамо клубовима путем мејлова и објава на сајту ГФС Шабац уместо кроз досадашње билтене, што значајно утиче на регуларност такмичења јер нису постојале шансе да неко извргава прописе. На донете одлуке није било упућених жалби од стране клубова.

О неодиграним и прекинутим утакмицама…

На ГФЛ Поцерина није игран један меч и то у Накучанима где се Младост из Слатине неоправдано није појавила. На ГФЛ Мачва очекивано више проблема. Већ у 1. колу ПОФК Летњиковац није путовао у Варну, а у 3. колу ФК Јединство 2020 Маови није отпутовао на Летњиковац. У току те седмице из Маова су обавестили канцеларију ГФСШ да нису у могућности да наставе такмичење, па су поштујући прописе њихови резултати брисани а клуб искључен из такмичења. Слично се догодило са ПОФК Летњиковцем, само што они нису измирили финансијске обавезе према службеним лицима из 7. кола као и обавезе према чланарини за такмичење, па меч против ФК Слога у 9. колу нису могли да одиграју због суспензије. Како им је то био други неодиграни меч, донета је одлука да се искључи из даљег такмичења уз брисање резултата и покретање поступка за измирење обавеза у потпуности. У 2. колу прекинут је меч у Цуљковићу где су домаћи играли против ФК Роме због незадовољства гостујућег клуба суђењем. Утврђени су бројни пропусти на тој утакмици па је ФК Рома кажњена у прописаним оквирима.

О санкцијама…

Ако помињемо донете одлуке које су за последицу имале изрицање финансијских санкција, углавном су се тицале прекршаја из опсега лоших организација утакмица као и броја показаних жутих/црвених картона. Црвене картоне сам у највећој мери санкционисао једном утакмицом суспензије осим у четири изузета случаја кад су утврђени значајни преступи у понашању, па су играчи добијали два или четири меча суспензије.

О резултатима…

Што се тиче постигунутих резултата, чињеница да ове године и другопласиране екипе имају улог за шта да играју дешава се то да на ГФЛ Поцерина четири екипе конкуришу за највиши пласман, а на Мачви чак шест, и то је сјајно за развој фудбала на нивоу градских лига. Самим тим подигнут је и квалитет такмичења, а уз квалитет иде и регуларност и одлично суђење у јесењем делу. Екипе Кормана и Јелена заслужено зимују као јесењи прваци, али су у оба клуба и те како свесни да им пратиоци дишу за врат и вребају прву грешку да им се приближе или заобиђу. Оно што ме посебно радује јесте да су све екипе у обе лиге испоштовале обавезу да на утакмицама које играју као домаћини имају обезбеђено медицинско особље, што није случај на другим, вишим лигама, а ускоро би требали почети и са едукацијом у вези са обавезним ангажовањем тренера о чему ће вредни Жељко Исаиловић водити рачуна.

О делегатима…

Ако говорим о делегатима, листа је на крају закључена са 15 имена где су се по квалитету рада и извештавања издвојили Душко Ивановић, Драган Степановић, Драган Чворић, Миљан Стевић, Миленко Личанин, а посебна похвала иде Влади Николићу који је први пут на листи делегата ГФСШ. Овде бих истакао да сам као Такмичарско-дисциплински комесар, по свом нахођењу и о свом трошку, гледао више од 15 утакмица ове јесени што је наишло на неочекивано позитивне реакције клубова јер, како кажу, то им се није дешавало раније, а исто то радио је и колега Бељић.

Сарадња и захвалност…

На крају захвалио бих се колеги Душану Бељић на сарадњи као и Игору Дикановићу на правовременим решењима што се тиче распореда службених лица, Миливоју Аксентијевићу секретару ГФСШ, а посебна захвалност Немањи Милутиновић који је технички спроводио све одлуке и несебично помагао и клубовима и свима нама око уноса података у Комет. Такође, моја захвалност ИО ГФС Шабац и Драгану Антонић на указаном поверењу да водим ово такмичење потпуно самостално и без притиска и мешања у рад. Тренутно припремам извештај о раду у јесењем делу који ће бити презентован до краја године. Свим спортским радницима, играчима и клубовима желим миран зимски одмор и срећне наступајуће празнике.

Verified by MonsterInsights