Вероватно да дуго није било подједнако узбудљиво пратити развој дешавања у шабачким лигама најнижег ранга, као што је то случај ове сезоне. Баш као и у ГФЛ Мачва, лидерска позиција у ГФЛ Поцерина није имала сталног “власника”. У вођству су се углавном смењивале три екипе – Корман, Галеб и Ранковац, које су у неколико кола чак биле поравнате. Чинило се да се у најбољој позицији налазе Церовчани захваљујући тријумфима против директних ривала, али су их лошије партије на страни, где су доживели три пораза, коштале вредних бодова. Јесењег првака добили смо у финишу полусезоне, јер се управо и одлучивало у последњој рунди када су у Накучанима играли домаћи Ранковац и Корман. Минимални резултат био је довољан Корманцима да славе победу и епитет најбољег до пролећа. Иако су се тек на крају домогли врха и раздвојили од супарника, одмакавши им на шест корака, треба додати и то да су они први који су одмарали. Заправо, слободан викенд су имали на самом старту, док су ривали паузирали у претпоследња два кола. Радовали су се фудбалери Кормана по завршетку девет утакмица и само једном су поражени. Остварили су гол разлику од плус 17 (25:8). У екипи, по броју голова, истакао се Младен Михаиловић, стрелац девет голова. Наредни су тек на коти три поготка, и то њих тројица: Дарко Тришић, Војин Ђурић и Владимир Пантелић. Најближи пратиоци имају идентичан учинак, по 21 освојени бод услед седам победа и уз три неуспеха. Да су разлике у квалитету између екипа све мање говори и то да је Галеб губио искључиво од слабије пласираних тимова – шестог Заблаћа , осмог и деветог Борца БТГ и Рудар ДЦР. Тим из Накучана је поред Кормана и Галеба изгубио и од Младости из Свилеуве на отварању сезоне. То очигледно није било неко изненађење када се узме целокупна полусезона Свилеувчана. Они су заузели четврто место, са само бодом заостатка у односу на вредну другу позицију. Остварени резултати свакако их сврставају у најпријатније изненађење првог дела, одмах испред наредног – Јединства. Екипа из Мале Врањске предводи читав низ екипа које се налазе у “видокругу” и које би могле рачунати на бољи пласман током пролећа, што преостаје да се види да ли ће бити и реализовано.

Баш као и у анализи ГФЛ Мачва, у наставку текста доносимо приказ неколицине статистичких параметара.


  • СТАТИСТИКА ГОЛОВА

Укупно 235 голова постигнуто је у Поцерини, мада су три продукт службеног резултата утакмице РанковацМладост Сл. То је 21,36 по колу, што је просек који премашује чак седам екипа. Најефикаснији је Галеб са 30 постигнутих голова, један мање има Ранковац, Младост Св. је на цифри од 27, а водећи Корман на 25. Јединство, Заблаће и Рудар ДЦР су такође изнад поменуте вредности.

Корман није најефикаснији, али зато има најбољу одбрану, и то у обе лиге. Иако су одиграли два меча више, примили су само осам голова. Наредни је Ранковац чија се мрежа затресла 12 пута, док је следећа Младости Св. са 17, Галеб 18, а Јединство и Бојић по 19. Иначе, Рудар је тим код којег се виђа највише голова на утакмицама (52), и по том питању је испред Младости Сл. (51), Заблаћа (49) и Галеба (48).

  • НАЈБОЉИ СТРЕЛЦИ

На листи стрелаца убедљиво води фудбалер из редова церовачког ГалебаМитар Илић. Он је постигао чак половину голова своје екипе, тј. 15 од 30. Поменути Младен Михаиловић (Корман) и Јован Шешић (Ранковац) предводе ову статистику у својим екипама са по девет голова. Наредна степеница је празна, а три имена се налазе у колони од седам голова: Срђан Ђурђевић (Заблаће), Небојша Томић (Борац БТГ) и Жарко Живковић (Младост Св.). Комплетну листу стрелаца можете погледати у приложеном документу.

  • РЕЗУЛТАТИ КОД КУЋЕ И НА СТРАНИ

Галеб и Младост Св. су максимални код куће, док Корман има такав скор ван свог места. Већина екипа има натпросечни учинак на својим теренима, а тек две у гостима – Ранковац и наравно Корман. То јасно показује да ће боље позиције заузети они који имало поправе игру на страни, наравно под условом да се настави тренд добрих игара на домаћем терену.

  • ФОРМА И НИЗОВИ

Највећи актуелни победнички низ припада Корману и он гласи пет утакмица, а следећи износи тек две и он припада Младости Св. Ако се у обзир узму и ремији, онда су Свилеувчани непоражени на задња четири сусрета. Што се тиче оних негативних, Бојић је везао три пораза, док је Младост из Слатине своју црну серију од седам мечева прекинула у последњем колу када су надиграли Борац БТГ.

  • ПРОСЕЧНА ДОБ ИГРАЧА

Просечна старост играча у Поцерини је старија од оне у Мачви (28,62 – 27,06). Само пет екипа је испод ове подвучене црте: Корман (24,10), Рудар ДЦР (25,20), Борац БТГ (27,20), Јединство (27,40) и Ранковац (28,50). Јесењи првак уједно има најмлађи састав и то за четири и по године у односу на просек, а Рудар за више од три целе године, док Сава има најстарији тим (32,80).

  • АКУМУЛИРАНИ КАРТОНИ, СУСПЕНЗИЈЕ...

На крају прилажемо и суспензије и тренутно акумулиране жуте картоне.

Verified by MonsterInsights