Лигашки караван шабачких градских фудбалских лига дошао је до своје последње станице за први такмичарски део сезоне 2022/23. У једанаестом колу очекује нас одигравање седам утакмица. У ГФЛ Мачва играће се само на Градском стадиону у Шапцу. Јелен је и дефинитивно јесењи првак, али шампионска трка је тек на пола пута и она ће се наставити на пролеће. Да би били у “видокругу” фудбалера из Јеленче, и уопште за позицију број два која такође има своју вредност, Металопластика ће морати да направи добар резултат против Цуљковића. Ова два ривала се одлично познају јер дужи низ сезона играју заједно у лиги. У 14 одмеравања снага, колико бележи srbijasport.net, Цуљковић води за четири победе, тј. 9:5, што значи да није било нерешених резултата. Иако су често знали да се врате тријумфално из Шапца (4:4), отежавајућа околност за Цуљковић је то што још увек није освајао бодове у гостима. Дан после, у дербију зачеља, Савациум ће угостити Рому. Са искључивањем Летњиковца, Рома је изгубила своје бодове, прве које су и завредили ове сезоне, иако су у већини мечева били веома чврст ривал. О томе говори и податак да је одбрана Савациума лошија од њихове, али је зато напад био убојити. Какав год резултат био, улога фењераша до другог дела такмичења остаће у рукама Роме.

Прогнозирање резултата у ГФЛ Поцерина је махом незахвално обзиром да ће играти екипе блиских позиција на табели. Већи изузетак представља пар Бојић Младост Св. које раздваја 10 бодова и пет позиција. Занимљиво је да у досадашњих шест мечева тимови нису остварили нити једну победу на домаћем терену – 0-1-2 у оба случаја, а 2-2-2 укупно. Супротно њима, Ранковац и Корман управо само то и чине, односно надигравају једни друге код куће. Важност утакмице и чињенице да ће она одлучивати о јесењем прваку, чини овај дуел уједно и дерби полусезоне у Поцерини. Обе екипе су максималне у улогама које су им предодређене у 11. колу – домаћинској и гостујућој, тако да преостаје да се види да ли ће неко од њих и сачувати такав статус до пролећа. Прошле сезоне било је 3:1 у оба меча. Јединство и Заблаће играће за пето место пред паузу. Традиција из 15 међусобних утакмица много више прија Заблаћу (2-3-10), које је свакако у бољој форми и расположењу услед три везана успеха. Пет кола Рудар је без тријумфа, а за то време освојио је само један бод. Последња прилика за променом тог курса у првом делу биће против Саве. У пређашњих седам окршаја воде Мрђеновчани са 5:2, а најзанимљивију утакмицу одиграли су у мају ове године, управо на овом терену када је постигнуто чак 10 голова (4:6). Младост из Слатине засигурно ће презимети на последњем месту, али ће у сусрету са Борцем покушати да то не учини са нулом. Борац је све своје бодове освојио у Баталагама, међутим, на пут у Слатину одлазе високог морала након победе у локалном дербију.


Једина утакмица у суботу заказана је за 13, док ће се оне у недељу играти од 10 часова.

Више од пола екипа у Мачви одиграло је своје последње утакмице у претходна два викенда, тако да су оне завршиле са јесењим такмичењем. У питању су: Варна, Пролетер, Партизан, као и Јелен и Слога који су меч 11. кола играли 9. октобра, што је био термин 5. кола када су обе стране биле слободне. Недељу дана пре свих у Поцерини је одмор почео за фудбалере Галеба, мада ће они вероватно помно пратити сусрет у Накучанима.


Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Субота, 13.оо (Шабац – Градски стадион): Металопластика – Цуљковић

Недеља, 12.оо (Шабац – Градски стадион): Савациум – Рома – ПРОМЕНА ТЕРМИНА

ОДИГРАНО РАНИЈЕ: Јелен – Слога 4:2 (2:0)

Слободан је ФК “Варна” из Варне, ФК “Пролетер” из Шапца и ФК “Партизан” из Дреновца.


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Недеља, 10.оо (Мала Врањска): Јединство – Заблаће

Недеља, 10.оо (Доње Црниљево): Рудар ДЦР – Сава

Недеља, 10.оо (Слатина): Младост Сл. – Борац БТГ

Недеља, 10.оо (Бојић): Бојић – Младост Св.

Недеља, 10.оо (Накучани): Ранковац – Корман

Слободан је ФК “Галеб 1984” из Церовца.


Verified by MonsterInsights