Три такмичарска викенда преостала су нам до завршетка јесењег дела шабачких градских фудбалских лига. У деветом колу само једна утакмица играће се у суботу, између Варне и Партизана. То је уједно меч којем припада епитет дербија кола обеју лига, што је у неку руку необично обзиром да је реч о другој и шестој екипи ГФЛ Мачва, иако, истовремено, обе лиге броје доста тимова које учествују у борби за сам врх. Међутим, поменути пар раздвајају само три бода, те отуда и таква улога. Ова чињеница несумњиво више годи Дреновчанима, иако њихов досадашњи учинак није упућивао на то да ће ипак бити у повољној ситуацији и да ће дефицит за водећима бити тако незнатан. Осим бољег пласмана и игара, Варни ће мотив бити и то што их је ривал задужио убедљивим победама у прошлој сезони (4:1 и 2:6). Зарад опстанка на водећој позицији Јелен ће морати да се докаже против Цуљковића за којег нема више одмора до краја полусезоне. Они ће се кроз наредне три недеље наиграти фудбала, па ће се затим подвући црта у смислу њиховог положаја, за који такође постоји потенцијал у постојећим околностима. Услед раније одиграног меча 11. и паузирања у 10. колу, Слога ће у недељу изаћи последњи пут на терен у току јесени. Екипа из Дуваништа гостоваће фењерашу Летњиковцу, што долази као одлична шанса за поправним утиском када је реч о мечевима на страни. Једино што Летњиковцу у скорије време иде на руку јесте распоред, односно чињеница да нешто више од месец дана не играју ван Шапца. Прошло коло играле су две шабачке екипе које су домаћини на летњиковачком брду, а сада ће укрстити и две којима је Градски стадион база. Савациум ће бити формални домаћин Металопластици у првом њиховом окршају, или барем према порталу srbijasport. Ако је судити према табели, фудбалери у дресовима тамније варијанте плаве боје биће у улози фаворита.

Неизвесност у горњем дому ГФЛ Поцерина и даље увелико траје, па нам преостаје да видимо у ком ће се смеру кретати расплет после деветог кола. Најтежи задатак од водећих екипа имаће Ранковац, који ће гостовати у Бојићу. Домаћи дочекују традиционално неугодног ривала (0-2-10) у добром ритму и са две узастопне победе. Прошлог викенда фудбалери оба тима су одмарали, али из другачијих разлога, па нам преостаје да видимо какав ће то ефекат имати ако и уопште представља неку препреку. Галеб се враћа кући где је стопроцентан, а такмац ће им бити Сава. Мрђеновчани су тотално ван форме, пет кола су без победе, уз само два ремија и три пораза у том периоду. Међутим, много пута су знали да се наметну на овом терену и да забележе позитиван резултат. Корман ће трку наставити у Слатини. Последња Младост још увек има почетну нулу у колони победа. Такође, Корманци стижу распуцани након 6:1 против Рудара, а знали су да буду таквог расположења и у Слатини. Ако не због табеле, онда због супарништва коцељевачких екипа, дуел између Рудара и Младости Св. свакако представља својеврсни мали дерби. Однос је изједначен, са по три исхода у сва три случаја (3-3-3). Актуелне околности фаворизују Младост која има дупло више бодова, па и нешто “кусура” (13:6), али они су углавном произведени у Свилеуви. Јединство ће у Малој Врањској коначно потражити излаз из негативне серије од три узастопна пораза. На супротној страни биће осокољени Борац БТГ који долази након велике победе над Галебом. То ће им бити добар замајац у сусрету са Јединством против којег су бележили веома добре резултате у пређашњих осам мечева (6-0-2).


Суботња утакмица у Варни почеће сат времена раније него претходног викенда, односно у 13 часова и 30 минута. Оне у недељу наставиће да се играју од 10 часова до краја јесењег дела такмичења.

Викенд одмора имаће Пролетер и Рома у Мачви, као и Заблаће у Поцерини.


Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Субота, 13.30 (Варна): Варна – Партизан

Недеља, 10.оо (Шабац – Летњиковац): Летњиковац – Слога

Недеља, 10.оо (Јеленча): Јелен – Цуљковић

Недеља, 13.оо (Шабац – Градски стадион): Савациум – Металопластика – ПРОМЕНА ТЕРМИНА

Слободан је ФК “Пролетер” из Шапца и ФК “Рома – Оџино село” из Поцерског Причиновића.


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Недеља, 10.оо (Церовац): Галеб – Сава

Недеља, 10.оо (Мала Врањска): Јединство – Борац БТГ

Недеља, 10.оо (Доње Црниљево): Рудар ДЦР – Младост Св.

Недеља, 10.оо (Слатина): Младост Сл. – Корман

Недеља, 10.оо (Бојић): Бојић – Ранковац

Слободан је ФК “Заблаће” из Заблаћа.


Verified by MonsterInsights