Још са прошлим, седмим колом, закорачили смо у последњих месец дана такмичења, а сада нам на ред долази осмо са значајно занимљивијим утакмицама у ГФЛ Мачва. То се нарочито односи на дуел између трећепласиране Металопластике и другопласираног Јелена. Са само једним бодом више Јелен стиже у град, и то услед дефицита са којим је ривал започео првенство. У сва три меча код куће Металопластика је славила, мада екипа из Јеленче зна како да игра на Градском стадиону обзиром да је пре непуних седам месеци победила са 2:1. Слога и Варна су такође сусрет на који треба обратити пажњу. Попут Шапчана, и Слога се наметнула за чврстог противника када игра код куће. Успех су остварили у све три утакмице, приликом чега је било и доста голова и резултатске неизвесности. Позитиван исход у окршају са лидером и једином непораженом екипом у обе лиге свакако би им дао шансу да се умешају у борбу за врх табеле. Партизан и Пролетер је само још један пар који се до пре неколико година редовно састајао у МОЛ Мачва. Тих времена се много радије присећају Дреновчани обзиром на скор у међусобном односу (12-1-2), а још више оних када су играли као домаћини (8-0-0). Добра форма и серија од три везане победе даје Пролетеру наду да коначно може да прекине неуспехе у дуелу са Партизаном. Терен на шабачком брду добро је познат екипама из последњег пара – Роми и Летњиковцу. Између себе сакупили су 10 пораза, тако да остаје да видимо који ће то тим променити ток воденице, макар то било за време трајања једног кола.

Први меч осмог кола у ГФЛ Поцерина одиграће Младост из Свилеуве и Јединство. Прилично су изједначени на табели, баш као и у међусобном односу (7-3-8). Свилуевчани су све три победе нанизали на домаћем терену, али су неретко ови ривали знали да изненаде једни друге. Иначе, ово је уједно и најбоље рангирани меч обзиром да су у питању екипе које заузимају четврто и пето место. И наредна два клуба на табели играће између себе – Сава и Заблаће. Викенд паузе је добро дошао Сави да се прегрупише након четири кола где су у два наврата играли нерешено и исто толико пута били поражени. Иако Заблаће води са 7:5 у последњих 12 одиграних утакмица, Сава их је савладала оба пута прошле сезоне. Интересантно је да ће прве три екипе укрстити са последње три. Једино ће водећи Галеб ићи на пут, и то на нешто даљи, у Баталаге. Борац је претпоследњи, али им ни распоред није баш ишао на руку како би били у ситуацији у каквој су били у јуну, на крају претходног првенства. Тада су, пред сам крај сезоне, “почастили” Церовчане “петардом” на свом терену (5:1), тако да Галеб у утакмицу улази са мотивом више. Ранковац дочекује фењераша из Слатине. Иако је Младост тек прошле сезоне успела да освоји макар један бод против Ранковца (1:1 у Слатини), за гостовања у Накучанима их не везују лепа сећања (8-0-0, гол разлика 39:3). Корман такође зна рецепт како да изађе на крај са својим наредним противником – Рудар ДЦР. Применили су га и у сезони 2021/22. када су са 3:0 и 0:2 излазили као победници, али и у већини међусобних сусрета (8-0-1). Рудар би морао да поради на “затезању” своје одбране, која је до сада у шест утакмица примила 17 голова, како би променили свој учинак ван Доњег Црниљева.


Што се термина тиче, три утакмице у суботу почеће пола сата раније него претходног викенда, односно у 14 часова и 30 минута. До померања долази и код недељних термина. Одлуком од петка, 21. октобра, ове утакмице играће се у 10 часова.

Предах у Мачви имаће Савациум и Цуљковић, док ће након две везане победе у Поцерини одмарати Бојић.


Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Субота, 14.30 (Шабац – Градски стадион): Металопластика – Јелен

Недеља, 10.оо (Шабац – Летњиковац): Рома – Летњиковац – ПРОМЕНА ТЕРМИНА

Недеља, 10.оо (Дуваниште): Слога – Варна

Недеља, 10.оо (Дреновац): Партизан – Пролетер

Слободан је ПОФК “Савациум” из Шапца и ФК “Цуљковић” из Цуљковића.


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Субота, 14.30 (Свилеува): Младост Св. – Јединство

Недеља, 10.оо (Накучани): Ранковац – Младост Сл.

Недеља, 10.оо (Корман): Корман – Рудар ДЦР

Недеља, 10.оо (Баталаге): Борац БТГ – Галеб

Недеља, 10.оо (Мрђеновац): Сава – Заблаће

Слободан је ФК “Бојић” из Бојића.


Verified by MonsterInsights