И у седмо коло улазимо са занимљивијим утакмицама у ГФЛ Поцерина. Високо пласиране екипе ове лиге поново ће играти између себе. Неколико тимова се већ смењивало на челу Поцерине, и сада је на ред дошао Галеб. Он ће угостити до сада веома добру Младост из Свилеуве. У скорашње време Церовчани су лако излазили на крај са овим противником. Из 11 мечева чак девет пута су побеђивали, нерешено је било једном, а само једном је и Младост славила и то у сезони коју је прекинуо Ковид-19. За разлику од почетка сезоне Јединство улази у серију тежих противника. На мегдан им стиже Корман који је од прошлог кола изгубио максимални учинак, али и непоражени статус. Баш као и у претходном случају, и овде једна екипа доминира у међусобном односу, а то је Корман (11-1-2). Међутим, треба имати у виду да су клубови прошле две сезоне “размењивали ударце”, тј. свако је побеђивао на домаћем терену. Ранковац ће покушати да се одржи у врху и да искористи прилику у случају повољних резултата, али ће им за то бити потребан добар резултат на гостовању у Доњем Црниљеву. Рудар је био успешан у обе утакмице у којима је био домаћин ове сезоне и то им свакако даје самопоуздање и у предстојећем окршају са тимом из Накучана. У прошлом колу прве четири екипе су играле између себе, док ће то у овом учинити последње четири. Заблаће ће против Борца БТГ покушати да прекине низ од три везана пораза, нешто што је Борац учинио претходног викенда. Младост из Слатине једина нема победу у Поцерини, а шансу ће свакако тражити у дуелу са првим комшијама – Бојићем. Дуго времена екипе проводе заједно у истој лиги, и то сигурно много дуже од онога што бележи спортски портал srbijasport.net. Што се тиче расположивих података, однос је готово изједначен у 21 одиграном мечу (8-4-9).

Према актуелним позицијама у ГФЛ Мачва најбољи пар су Пролетер (5) и Слога (4). Претежно су играли у МОЛ Мачва, док су им се путеви последњи пут укрстили у сезони 2019/20., али у овој лиги у којој данас играју. Тада је у Дуваништу било 2:0 за Шапчане, који су и иначе успешнији (9-2-4). Како водећа Металопластика одмара, Варна и Јелен имаће прилику да је престигну. Утакмица у Варни, где ће се се састати истоимени домаћин и Рома, уједно ће бити једина у суботњем термину и самим тим она ће отворити овај такмичарски викенд. Рома се радо сећа прошлогодишњег гостовања на овом терену када су славили са убедљивих 4:0, али су садашње околности знатно другачије. Јелен ће такође бити у улози домаћина, а за такмаца имаће Савациум, који се за за шест кола представио у много бољем светлу од Роме. Ово ће бити њихов први међусобни сусрет. Последњи пар су Летњиковац и Цуљковић. Шабачка екипа још увек није постигла гол, а и у бодовном је дефициту, док Цуљковић игра отворено и на гол више, те их са правом треба очекивати у великом броју. Бројке саме за себе говоре, а оне су итекако на страни Цуљковића. Само седам бодова није завршило на њиховом конту у пређашња 22 међусобна меча (1-2-19, гол разлика 33:117).


Термини седмог кола остају исти као и од прошлог, односно 15 часова за утакмицу у суботу и 11 часова за осам утакмица у недељу.

Слободне екипе овог викенда су Партизан и поменута Металопластика у Мачви, док ће недељу паузе у Поцерини имати Сава.


Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Субота, 15.оо (Варна): Варна – Рома

Недеља, 11.оо (Шабац – Касарске ливаде): Пролетер – Слога

Недеља, 11.оо (Шабац – Летњиковац): Летњиковац – Цуљковић

Недеља, 11.оо (Јеленча): Јелен – Савациум

Слободан је ФК “Партизан” из Дреновца и ПОФК “Металопластика 2006” из Шапца.


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Недеља, 11.оо (Заблаће): Заблаће – Борац БТГ

Недеља, 11.оо (Церовац): Галеб – Младост Св.

Недеља, 11.оо (Мала Врањска): Јединство – Корман

Недеља, 11.оо (Доње Црниљево): Рудар ДЦР – Ранковац

Недеља, 11.оо (Слатина): Младост Сл. – Бојић

Слободан је ФК “Сава” из Мрђеновца.


Verified by MonsterInsights