Полако прелазимо половину пута када је јесењи део сезоне у питању. Девет утакмица биће распоређено у односу 6:3 у корист другог дана викенда. Обзиром да се оне у ГФЛ Поцерина издвајају својим значајем, овога пута кренућемо од ове лиге. Младост из Свилеуве и Заблаће чине један од суботњих мечева. Младост игра веома добро и тренутно је освојила седам бодова и поред тешког распореда. Баш зато им Заблаће стиже у правом тренутку, јер је реч о екипи која их је савладала оба пута прошле сезоне са два гола разлике, а и у укупном скору води (7-0-3). Два дуела која се истичу су заправо и дербији овог кола. Прве четири екипе Поцерине играће између себе, односно водећи Корман угостиће другопласирани Галеб, док ће Ранковац, тренутно четврти на табели, дочекати трећепласирано Јединство. Саме позиције Кормана и Галеба, водећих са 12 бодова и које раздваја само гол разлика, јасно индикује да овај меч у овом моменту има већи значај. Екипе се веома добро познају и srbijasport.net бележи чак 17 сусрета. Корман има победу више (8-2-7), а оба тима су посебно успешни били као домаћини. И други дерби је у истој ситуацији када говоримо о бодовима, с тим да их имају по девет. Ранковац је славио у свих шест досадашњих утакмица, при чему су постигли 25 голова – 20 код куће, а примили само два. Јединство вероватно дуго времена није било у прилици да се бори за врх табеле, али су их три узастопне победе ставили у такав положај. Бојић још увек нема победу и освојио је само бод, али готово сваки пораз дошао је са једним голом разлике. Са наредним противником, Рударом, углавном су делили зачеље табеле прошле сезоне, али су гости већ сада остварили две победе што их је позиционирало у средину табеле. Борац ће у Баталагама дочекати Саву. Нерешено није исход који се дешавао у њиховим утакмицама (4-0-5), а победа би у садашњем моменту свакако и једнима и другима добродошла у остваривању постављених амбиција.

У ГФЛ Мачва коло почиње у Шапцу, комшијским утакмицама између Металопластике и Летњиковца, односно Роме и Пролетера. Стари ривали су Металополастика и Летњиковац, али вероватно да разлика на табели никада није била оваква, тј. да играју као прва и последња екипа. На игралишту на Летњиковцу Рома ће бити домаћин Пролетеру. Гости долазе расположенији, нарочито када су уписали први тријумф, док су домаћи још увек на почетној нули. Занимљиво је да су се Слога и Партизан обично састајали у вишем рангу такмичења, прецизније у Међуопштинској лиги “Мачва”. У 13 окршаја боље су се сналазили Дреновчани (6-5-2), који су од трећег кола ушли у много бољи ритам и сада имају бод више од наредног ривала. Цуљковић и Варна су наш последњи пар. И поред озваничења резултата прекинуте утакмице – Цуљковић Рома (3:0), досадашњи резултати у сезони и сама табела много више фаворизују госте, иначе једину непоражену екипу ГФЛ Мачва.


Након брисања Јединства 2020 било је неизбежно да у колу имамо три слободне екипе. Тако ће за викенд одмарати Јелен и Савациум у Мачви, као и Младост из Слатине у Поцерини. Што се тиче термина, актуелна ће бити само два. У суботу почетак остаје у 15, а у недељу у стандардних 11 часова.


Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Субота, 15.оо (Шабац – Градски стадион): Металопластика – Летњиковац

Субота, 15.оо (Шабац – Оџино село): Рома – Пролетер

Недеља, 11.оо (Цуљковић): Цуљковић – Варна

Недеља, 11.оо (Дуваништа): Слога – Партизан

Слободни су ФК “Јелен” из Јеленче и ПОФК “Савациум” из Шапца.


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Субота, 15.оо (Свилеува): Младост Св. – Заблаће

Недеља, 11.оо (Бојић): Бојић – Рудар ДЦР

Недеља, 11.оо (Накучани): Ранковац – Јединство

Недеља, 11.оо (Корман): Корман – Галеб

Недеља, 11.оо (Баталаге): Борац БТГ – Сава

Слободан је ФК “Младост” из Слатине.


Verified by MonsterInsights