И поред брисање једне екипе и предстојећег викенда ипак ћемо пратити 10 парова. Коло ће се отворити у Варни, уједно једним од дербија и јединим дуелом у суботу. Варна ће дочекати тренутно водећу Металопластику, мада би ситуација била другачија да Јединство 2020 није иступило из ГФЛ Мачва или да екипе нису стартовале са негативним билансом. Партизан ће у Дреновцу угостити Рому. У бољој су форми, а мало им је фалило да вежу две победе. Прошле сезоне оба тима су побеђивали код куће (3:0 у Дреновцу и 4:2 у Шапцу). Летњиковцу и Савациуму путеви се нису укрштали дуже од једне деценије. У тој сезони 2010/11., Савациум је славио без примљеног гола (4:0 и 0:3). Уједно, много боље је ушао у сезону због чега ће бити у улози фаворита. Пролетер је до сада играо веома занимљиве и резултатски неизвесне утакмице, укључујући и ону која је сада поништена. Како то исто важи и за Цуљковић, онда меч у Касарским ливадама свакако обећава. Ако су Јелен и Слога у скорије време имали званична одмеравања, портал srbijasport.net то не бележи. Домаћи тренутно држе друго место са бодом више од ривала, али и Варне, тако да ће нам пето коло вероватно дати неки вид расплета у врху табеле, мада требати имати у виду да ће за већину поменутих клубова ово бити тек пета од 18 утакмица.

Епитет дербија у ГФЛ Поцерина припада мечу РанковацГалеб, а јасно је и због чега је то тако. Тимови су изједначени са по девет освојених бодова из четири утакмице. Прошле сезоне, и поред лошијег пласмана, Ранковац је имао више успеха (4:1 у Накучанима и 2:2 у Церовцу). Трећа екипа из групе оних са девет бодова – Корман, путује у Заблаће које је до сада вредно радило на сакупљању својих пет. Сава и Младост из Свилеуве је пар са највише међусобних мечева (17). Однос је убедљиво на страни Мрђеновчана (13-1-3), нарочито када играју на свом терену где су надиграли противника у свих осам утакмица. Јединство и Бојић су скоро па поравнати по том питању (3-2-4). Тим из Мале Врањске добро је почео сезону и налази се на четвртој позицији насупрот претпоследње која је намењена Бојићу. Обе Младости гостују овог викенда, а слатинска ће путем Доњег Црниљева на мегдан Рудару. У оба наврата током прошле сезоне било је 1:1.


Утакмица у Варни почиње у 15, а све остале у недељу у 11 часова. У петом колу само ће Борац из Баталага паузирати.

Ову прилику користимо да подсетимо на обавештење Такмичарско-дисциплинског комесара Ивана Ивановића од 23. септембра, а које се односи на обавезно присуство медицинских радника на утакмицама. Њега можете прочитати на следећем ЛИНКУ.


Градска фудбалска лига “МАЧВА”

Субота, 15.оо (Варна): Варна – Металопластика

Недеља, 11.оо (Дреновац): Партизан – Рома

Недеља, 11.оо (Шабац – Касарске ливаде): Пролетер – Цуљковић

Недеља, 11.оо (Шабац – Летњиковац): Летњиковац – Савациум

Недеља, 11.оо (Јеленча): Јелен – Слога – 11. КОЛО


Градска фудбалска лига “ПОЦЕРИНА”

Недеља, 11.оо (Мрђеновац): Сава – Младост Св.

Недеља, 11.оо (Заблаће): Заблаће – Корман

Недеља, 11.оо (Церовац): Галеб – Ранковац

Недеља, 11.оо (Мала Врањска): Јединство – Бојић

Недеља, 11.оо (Доње Црниљево): Рудар ДЦР – Младост Сл.

Слободан је ФК “Борац БТГ” из Баталага.


Verified by MonsterInsights